021-28425017

تولید محتوا | آموزش تولید محتوای پولساز 🔥

تولید محتوا
آنچه در این صفحه می‌خوانید

آموزش تولید محتوا چیست و چه کاربردی دارد؟

آموزش تولید محتوا به معنای معرفی نکات و تکنیک‌های است که در فرایند تولید محتوا و انتشار به آن نیاز دارید و در بخش‌های مختلفی کاربرد دارد. برای آموزش تولید محتوا باید وقت بگذارید و از منابع موثق برای مطالعه استفاده کنید. به همین دلیل پیشنهاد می‌کنیم این مقاله آموزشی را با دقت بالا بخوانید. اما قبل از شروع مطالعه این مقاله، باید بدانید که آموزش تولید محتوا در کدام بخش‌ها کاربردها دارد:

  • آموزش تولید محتوا برای کسب درآمد با شغل نویسندگی
  • آموزش تولید محتوا برای نوشتن مطالب سایت شخصی
  • آموزش تولید محتوا برای موفقیت به عنوان یک دیجیتال مارکتر
  • آموزش تولید محتوا برای بهبود سئو سایت
  • آموزش تولید محتوا برای شروع به کار به عنوان بلاگر

آموزش تولید محتوا؛ نیاز اصلی تمامی دیجیتال‌مارکترها

پیش از اینکه به آموزش تولید محتوا بپردازیم، ابتدا بهتر است به اهمیت تولید محتوا پی ببرید و با مفهوم آن آشنا شوید.

با وجود گذشت ده‌ها سال از اولین نوع محتوا، هنوز هم در تعریف محتوا ابهاماتی وجود دارد. شاید بتوان جامع‌ترین تعریف این کلمه را اینطور بیان کرد: “محتوا اطلاعاتی است که با هدفی خاص در یک فرم مناسب نوشته شده و از طریق یک یا چند کانال ارتباطی به مخاطب نمایش داده می‌شود” هرچه این اطلاعات دست اول‌تر و کاربردی‌تر باشند مخاطب بیشتری را جذب خود خواهند کرد.

اگر نیم نگاهی به چند روز سپری شده خود بیاندازیم متوجه حجم عظیمی از محتوا در فرم‌های گوناگون می‌‌شویم که از طریق رسانه‌های متفاوت و با تکنیک‌های متنوع با آن برخورد داشته‌ایم. به طور مثال: تبلیغات تلویزیونی یا رادیویی، اخبار دیداری یا شنیداری یا محتواهای آموزشی از این دست هستند. چنین حجمی از محتوا با اهداف خاصی نوشته شده و برای تاثیر بر قشر خاصی از جامعه بهینه‌سازی می‌شود.

در عصر حاضر که عصر ارتباطات و اطلاعات نامیده می‌شود به هیچ وجه نمی‌توان تولید محتوا که خود نوعی از اطلاعات است نادیده گرفت. به یاد داشته باشیم هر اقدامی که انجام می‌دهیم یا هر تصمیمی که می‌گیریم در نتیجه تاثیرگذاری محتوایی است که دیده یا شنیده‌ایم!

آموزش تولید محتوا به سلسله مباحثی گفته می‌شود که توسط اساتید فن برای آشنایی شما با این موضوع ارائه می‌شود. برای ورود به دنیای دیجیتال فرقی ندارد که از چه ابزاری استفاده می‌کنیم مهم این است که قطعا نیاز به نوشتن مطالب خواهیم داشت. این اتفاق شالوده یک کسب و کار دیجیتالی است و هرچه مستحکم‌تر باشد به ماندگاری کسب و کار کمک خواهد کرد. این اولین و مهمترین قدمی است که در این مسیر بر می‌دارید. برای اینکه در این جاده به مقصد برسید باید با دید باز و تجربه کافی حرکت کنید. برای این کار نیاز به یادگیری و آموزش دارید.

در این مقاله قصد داریم تا در به موضوع آموزش تولید محتوا بپردازیم به هین خاطر در ابتدا شما را با یکسری از مفاهیم آشنا می‌کنیم.

تولید محتوا چیست؟

شما در حال مطالعه این صفحه از محتوانت هستید؛ چون دوست دارید از این ابزار جادویی و موثر بازاریابی استفاده کنید. خب ابتدا از تعریف تولید محتوا شروع می‌کنیم تا برسیم به اهمیت آن. تولید محتوا که ترجمه عبارت Content Creation از زبان انگلیسی است، از دو واژه “تولید” و “محتوا” تشکیل شده است. برای درک بهتر کل این عبارت، بهتر است هر کدام از کلمات تشکیل‌دهنده آن را معنا کنیم.

کلمه “تولید” در این عبارت، به معنای خلق یک چیز جدید است. یعنی باید منحصربفرد باشد. معنای دیگر خلق‌کردن این است که مطلب نباید کپی یا تقلیدی باشد. کلمه “محتوا” هم یک کلمه عربی است که معادل فارسی آن به صورت “درونمایه” است. از معنای آن که بگذریم، در توصیف جمله “تولید محتوا چیست” باید گفت مطلب رسانه‌ای است که معنا یا مفهومی را به مخاطب منتقل می‌کند. یک عکس، یک صدا، یک فیلم یا یک متن، همگی انواعی از مطلب هستند.

چرا محتوا این روزها تا این حد مهم شده است؟

دلیلش ساده است.

این روزها بیشتر تعاملات انسان‌ها از مکالمات روزمره گرفته تا امور کسب و کار در دنیای وب انجام می‌شود و هر آنچه در اختیار مخاطب خود قرار دهید، نوعی محتواست و اگر نتوانید در این دنیای جدید حضور داشته باشید، مخاطبین یا مشتریان خود را از دست می‌دهید.

طراحی سایت یا یک پیج در شبکه‌های اجتماعی، بدون داشتن محتوای مناسب در آن، مثل این است که یک کتاب با صفحات خالی داشته باشید. داشتن یک سایت با محتوای ثابت و بدون تغییر هم مثل کتابی قدیمی است که امروزه خواننده‌ای نداشته باشد. اینگونه است که نیاز به خلق محتوای به روز و مداوم ایجاد شده است و روز به روز در حال افزایش است.

با گذشت زمان نیاز است تا برای تبلیغات یا برندینگ کسب و کارتان از صفحه‌ای مجزا و حتی موقتی به نام لندینگ استفاده کنید. طراحی لندینگ برای جذب مخاطب انجام می‌شود و اهدافی کوتاه یا بلندمدت دارد. برای آگاهی بیشتر از خدمات طراحی لندینگ کلیک کنید.

اهمیت مطلب فراتر از تصور شماست!

تولید محتوا از کاشت تا برداشت

همانطور که اشاره شد در دنیایی زندگی می‌کنیم که محتوا نقش حیاتی در ایجاد واکنش مثبت یا منفی ایفا می‌کند. قطعا در دوران معاصر زندگی بدون محتوا غیر قابل تصور است و در اهمیت آن ذره‌ای تردید نیست. پس با درک این اهمیت، بپردازیم به موضوع تولید محتوا و نحوه اجرای آن. بگذارید تولید محتوا را با ذکر یک مثال شرح دهم: اگر دنیای امروزی را مجموعه‌ای از کارخانه‌های تولید ثروت در نظر بگیریم، محصول نهایی تمام آن‌ها محتوا و فرایندی که تا رسیدن به این محصول طی می‌شود تولید محتوا خواهد بود.

هرکدام از این کارخانه‌ها دارای انواع مختلفی از خطوط تولید هستند که بر اساس نیاز مخاطب طراحی شده و محصول نهایی در عین حال که یک محتواست اما ویژگی‌های خاص خود را دارد. ولی لزوما تمام این کارخانه‌های تولید محتوا موفق نبوده و به راحتی از چرخه تولید خارج خواهند شد. دلیل اصلی این شکست، تولید محصولی نامناسب و بدون مشتری است. محتوایی که تولید شده اما خریداری ندارد. اگر می‌خواهید جزء چنین کارخانه‎‌های شکست‌خورده‌ای نباشید با من همراه باشید تا در ادامه در مورد آموزش تولید محتوا باهم صحبت کنیم.

چطور مطلب تولید کنیم؟

سوالات زیادی در زمینه تولید محتوا وجود دارند که ذهن کسب و کارها و مالکان سایت‌های اینترنتی را به خود مشغول می‌کنند. سوالاتی مثل موارد زیر:

  • چگونه تولید محتوا بنویسیم؟
  • چه تولید محتوایی خوب است؟
  • تولید محتوا چه مشخصاتی دارد؟

برای اینکه در تولید محتوا موفق باشید، باید صفر تا صد کار را بدانید. این کار فقط به معنای این نیست که شروع به نوشتن کنید و یک کلمه کلیدی هم برای متن داشته باشید، بلکه شامل مراحل زیادی است که باید قبل از نوشتن انجام شوند و نکات زیادی هم هستند که باید پس از نوشتن رعایت شوند. تنها نوشتن یکی دو مطلب خوب، باعث موفقیت در بازاریابی نمی‌شود. انجام مراحل مختلف قبل، در حین، و پس از نوشتن هر مطلب و درنظرگرفتن کل مطالب سایت به صورت یک زنجیره به هم پیوسته است که باعث می‌شود کل سایت یا شبکه اجتماعی شما موفق باشد.

برای اینکه تمامی مطالب سایت شما به رتبه‌های بالا در گوگل برسند، باید به مواردی مثل اصول، انواع و روش‌های مختلف نوشتن یک مطلب خوب اشراف داشته باشید که در ادامه مطلب به ذکر جزئیات این موارد خواهیم پرداخت. در مطلب جامعی در خصوص آموزش تولید محتوا نکات شگفت‌ انگیزی را مطرح کردیم که مطالعه آن خالی از لطف نیست.

قسمت اول از پادکست تولید محتوا ↓

روش‌های تولید محتوا در کارخانه محتوا:

خیلی خوب؛ حالا که با انوع محتوا در کارخانه تولید محتوا آشنا شدید اکنون در مورد انواع روش‌های تولید محتوا نیز با هم صحبت می‌کنیم:

آموزش تولید محتوا

بزارید روش‌های تولید محتوا را به صورت یک مثال برای شما بازگو کنم ما انسان‌ها در سال‌های مختلف عمرمان به اشکال مختلفی غذا می‌خوریم. در دوران کودکی باید غذای‌های کوچک با بلع آسان بخوریم، در دوران جوانی تا میانسالی با وعده‌های غذایی بسیار کوچک فاصله گرفته و با حجم بالا، هرنوع ماده غذایی را می‌توانیم ببلعیم. در دوران کهنسالی نیز بنابر شرایط جسمی نیازمان به وعده‌های حجیم بسیار کمتر شده و رو به خوردن غذاهای با بلع آسان می‌آوریم.

این مثال نشان دهنده نیاز افراد به اشکال مختلفی از مواد غذایی در سنین مختلف است. در تولید محتوا نیز همین قضیه حکم فرماست. هر محتوایی باید به شکل مناسب و برای قشر خاصی از مخاطبین تولید شود. این امر تنها با شناخت پرسونای مخاطب امکان پذیراست.

(پرسونا تصویری واضح و شفاف از مخاطبی است که قرار است محتوای تولیدی توسط ما را بخواند).

در مقاله‌ای دیگر به طور مفصل در خصوص پرسونای مخاطب و شناخت آن صحبت خواهیم کرد اما اکنون در بخش دیگری از مقاله آموزش تولید محنوا برویم سراغ معرفی روش‌های تولید محتوا:

محتوای متنی

محتوای متنی پرکاربردترین نوع است که پایه و اساس تمام محتواهای وب سایت یا هر رسانه‌ دیگری را شکل می‌دهد. با تولید محتوای متنی می‌توان به ساده‌ترین شکل ممکن پیام را به مخاطب انتقال داد. این متن می‌تواند از چند صد کلمه تا هزاران کلمه متغییر باشد. موتورهای جستجویی مثل گوگل در بدو پیدایش‌ تنها توانایی تحلیل متن را داشتند. اما امروزه می‌توانند انواع دیگر را نیز تحلیل کرده و به آن دسترسی پیدا کنند.

محتوای تصویری

محتوای تصویری نیز همانطور که از نامش پیداست از تصاویر متحرک یا ثابت برای انتقال اطلاعات استفاده می‌کند. انواع مختلفی از تصویر مثل: عکس، اینفوگرافیک، پوستر، تراکت، بروشور و بنر وجود دارند که می‌توان از آن‌ها استفاده کرد. ساخت تصویر بیشتر از آنکه نیاز به دانش نرم‌افزاری داشته باشد نیاز به خلاقیت دارد. انتخاب موضوع مناسب6بسیار مهم است. به همین دلیل برای ساخت یک محتوای تصویری بعد از تسط روی نرم‌افزارهای گرافیکی، باید ذهن خلاق داشته باشید. اگر می‌خواهید در این مورد بیشتر بدانید، مطلب محتوای تصویری را حتما مطالعه کنید.

محتوای ویدئویی

در محتوای ویدیویی که نوعی پرطرفدار آن است، با استفاده از ویدئو هر نوع اطلاعاتی را به مخاطب منتقل می‌کنیم. از ویدئو در موضوعات پرکاربردی از جمله آموزش یا شرح محصول استفاده می‌شود. برای نشر ویدئو از رسانه‌هایی مثل یوتیوب استفاده می‌شود. این روزها ویدیوی تبلیغاتی ابزاری مناسب برای معرفی خدمات و محصولات به مخاطب است

تولید محتوا در یوتیوب

برای تولید محتوای یوتیوب می‌توانید از ساده‌ترین ابزار مثل تلفن همراه استفاده کنید. البته برای تولید محتوای ویدئویی یوتیوب به صورت حرفه‌ای باید ابزارهای تخصصی‌تری مثل دوربین فیلم‌برداری، نور و میکروفون استفاده کنید. ویدئوهای یوتیوب از جذابترین محتواهای ویدئویی است و روزانه میلیون‌ها ویدئو در یوتیوب بارگذاری و پخش می‌شود. اگر قصد یوتیوبر شدن دارید قبل از شروع هرکاری مطلب محتوای یوتیوب را با دقت مطالعه کنید.

محتوای صوتی(پادکست)

از طریق فایل‌های صوتی می‌توان، آموزش، مصاحبه، خبر یا طنز را تولید کرد. اگر وقت مطالعه یا مشاهده ویدئو را ندارید می‌توانید از محتوای صوتی استفاده کنید. می‌توانید بخشی از روز را که صرف رفت و آمد به محیط کار می‌کنید به پادکست اختصاص دهید. برای این کار فقط به یک هندزفری نیاز خواهید داشت. این روزها ساخت پادکست یکی از خدماتی است که متقاضیان زیادی دارد. با وجود اینکه سال‌ها از ورود پادکست به دنیای تولید محتوا می‌گذرد اما هنوز هم گوش داد به آن بسیار دلنشین است. البته استقبال از یک پادکست رابطه مستقیمی با کیفیت صدای گوینده آن دارد. شاید برای شما هم جالب باشد تا بدانید که این پادکست‌های شنیدنی را چه افرادی گویندگی می‌کنند. برای همین پیشنهاد می‌کنیم از صفحه گویندگی نریشن دیدن کنید.

پیش از تولید محتوا، محتوانویسی را یاد بگیرد

یکی از مراحل آموزش تولید محتوا، محتوانویسی است. شکی نیست که برای ورود به هر عرصه‌ای نیاز به کسب تجربه است. تصور اینکه فردی بدون آموزش و یادگیری بتواند به یک متخصص تبدیل شود شدنی نیست. برای تولید محتوا نیاز به کسب دانش در خصوص محتوانویسی دارید. در بخش آموزش تولید محتوا می‌خواهم شما را با دو فاکتور مهم در محتوانویسی آشنا کنم که تنها در صورت اجرای دقیق آن می‌توانید خطوط تولید محتوا را در کارخانه خود راه اندازی کنید:

یونیک بودن محتوا:

محتوای یونیک محتوایی‌ست که نمونه مشابه ندارد و حاصل دسترنج تولید کننده آن است. چنین محتوایی به دلیل خاص بودن قطعا خیلی زود مشتریان خود را خواهد داشت و در کوتاه‌ترین زمان میان مخاطبین دست به دست خواهد چرخید. پس توجه کنید که محصول نهایی کارخانه شما محتوایی یونیک باشد.

سئو بودن محتوا:

در کنار یونیک بودن لازم است تا محتوای تولیدی بهینه‌سازی نیز شده باشد. همان طور که می‌دانید کارخانه شما نیاز به یک سیستم لوجستیک (حمل و نقل) برای رساندن محتوا به دست مخاطب دارد. این بدین معناست که در صورت تولید محتوای یونیک، باید بخشی برای تحویل کالا به مشتری نیز داشته باشید. این بخش سئو(بهینه‌سازی برای موتورهای جستجو) نام دارد. هرچه قدر سئوی محتوا حرفه‌ای تر انجام شده باشد محتوا نیز سریعتر به دست مخاطب خواهد رسید. پس محصول نهایی باید محتوای سئو شده باشد.

انواع محتوا در کارخانه تولید محتوا

حال که در مورد آموزش تولید محتوا صحبت می‌کنیم بیایید در مورد انواع محتوا هم اطلاعاتی بدست بیاوریم. همانطور که اشاره شد یک کارخانه تولید محتوا از خطوط تولید متنوعی تشکیل شده است که هر کدام با هدفی خاص و برای قشر خاصی از مخاطبین شما طراحی شده‌اند که در ادامه با این خطوط آشنا خواهید شد:

تولید محتوای ووکامرسی

این نوع محتوا برای وب سایت‌های فروشگاهی که از اسکریپت ووکامرس استفاده می‌کنند مناسب است. این خط تولید با رعایت اصول نگارش و سئو سعی دارد تا محتوای مناسب برای این نوع فروشگاه‎‌های اینترنتی تولید کند.

محتوای آموزشی

نوع دیگری از محتوا که طی این سال‌ها میان مخاطبین طرفداران زیادی پیدا کرده است. در هر زمینه‌ای که تخصص آن را دارید می‌توانید با تولید یک محتوای آموزشی خوب بیش از پیش شناخته شده و به عنوان مرجعی برای صنف کاری خود مطرح شوید. هرچه محتوای آموزشی شما تخصصی‌تر بوده و از ابزارهای حرفه‌‌تری استفاده کند، احتمال جذابیت و تاثیرگذاری آن به مراتب افزایش می‌یابد. این مقاله آموزش تولید محتوا نیز به نوبه خود یک نوع محتوای آموزشی متنی است.

تولید محتوای وردپرسی

سیستم مدیریت محتوای(CMS)  وردپرس محبوب‌ترین سایت ساز در دنیا است. تولید محتوا برای مخاطبینی که از این سیستم محتوایی استفاده می‌کنند یکی از خصوصیات این خط تولید است. امروزه صدها هزار وب سایت با این CMS طراحی شده و روزانه میلیون‌ها نفر مخاطب دارند .

تولید محتوای تبلیغاتی

این نوع محتوا جنبه تبلیغاتی داشته و برای معرفی کالا و خدمات خاصی تولید می‌شود. این خط تولید کارخانه در نهایت محتوایی تولید می‌کند که مناسب فروشگاه‌های اینرنتی یا تجاری‌ست و مخاطبین آن کسب و کارهای B2B  یا B2C  خواهند بود.

تولید محتوای خبری

در این خط تولید همانطور که از نامش پیداست محصول نهایی محتوایی خواهد بود که بار خبری داشته و در وب سایت‌های خبری یا بخش اخبار وب سایت‌های شرکتی یا عمومی استفاده می‌شود. در تولید چنین محتوایی باید از اطلاعات روز متناسب با نیاز مخاطب استفاده کرد تا محتوا گیرایی لازم را در مخاطب ایجاد کند. در ادامه مقاله آموزش تولید محتوا با انواع دیگری از محتوا آشنا خواهید شد.

محتوای ویروسی

محتوای ویروسی نوعی از محتواست که میان افرار مختلفی دست به دست میچرخد و به نوعی شبیه به ویروس عمل کرده و با درگیر کردن یک مخاطب، از طریق همان مخاطب به فردی دیگر سرایت می‌کند. چنین محتوایی در تمام کسب و کارها کاربرد داشته و به اشکال مختلفی از جمله: ایمیل، فایل صوتی، یک پست اینستاگرامی یا هرشکل دیگری بروز می‌کند.

محتوای همیشه سبز

در دنیای تولید محتوا به محتوایی که تا مدت‌های طولانی می‌تواند بروز و تاثیرگذار باشد محتوای همیشه سبز می‌گویند. چنین محتوایی شامل اطلاعات کاملی است که تا تاریخ انقضا نداشته و تا مدت‌ها می‌توان از آن استفاده کرد. چنین محتوایی به دلیل قابلیت‌های ارتباطی که با مخاطب دارد می‌تواند برای مدت‌ها ترافیک فعالی را برای وب سایت شما جذب کند.

محتوای تعاملی

به کمک محتوای تعاملی یا (Interactive Content) می‌توان مخاطب را از حالت سکون خارج کرد و حالی فعال به وب بخشید. در بازاریابی های نوین استفاده از محتوای تعاملی تاثیر شگرفی در رسیدن به تارگت‌های فروش ایفا خواهد کرد. مخاطب با دیدن چنین محتوایی که می‌تواند شامل اینفوگرافیک، ویدئو، متن، یا غیره… باشد ارتباط عمیقی برقرار کرده و سعی می‌کند تا به درخواست تولید کننده محتوا پاسخ مثبت دهد.

تولید محتوای فروشگاهی

محتوای فروشگاهی یکی از پرطرفدارترین و در عین حال تخصصی‌ترین انواع محتواست. قطعا محتوایی که برای یک محصول فروشگاهی نگارش می‌شود باید هم از لحاظ اطلاعات به شکلی دقیق بوده و هم با برقراری ارتباط بازگوکننده نقاط قوت و ضعف کالا یا خدمات عرضه شده باشد.

تولید محتوای کتاب

 تولید محتوا به صورت کتاب را یکی از انواع تولید محتوا می‌نامیم. چنین محتوایی در قالب‌های مختلف داستان، شعر، رمان، مجموعه مقاله، دايرة المعارف و غیره… هستند که به  صورت عمومی یا تخصصی نگارش می‌شوند.

تولید کتاب الکترونیکی(ایبوک)

کتاب‌های الکترونیک یا Ebook نسخه جدیدی از تولید محتوای متنی هستند که به جای چاپ روی کاغذ به صورت PDF عرضه شده و در رسانه‌های مختلفی قابل پخش هستند. تولید ایبوک‌ یکی از خدمات تولید محتوای متن در بازاریابی دیجیتال است. با وجود گستردگی کتاب‌های الکترونیک طی سال‌های گذشته، اما هنوز مطالعه کتب چاپی برای مخاطبین از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

محتوای اختصاصی

محتوای اختصاصی یا محتوای سفارشی نوعی از محتواست که به دلیل ناب و دسته اول بودن، خیلی زود محبوبیت خاصی میان مخاطبین پیدا خواهد کرد. تولید محتوای اختصاصی  میانبری به موفقیت در بازاریابی محتوایی در کسب و کار شماست. برای تولید چنین محتوایی نیاز به اطلاعات دقیق و موثقی از موضوع محتوا خواهید داشت تا بتوانید بدون کپی برداری یا حتی بازنویسی، متنی سفارشی بنویسید.

نوشتن محتوای خوب از نان شب واجب‌تر است

آموزش تولید محتوا با روش‌ها اصولی

اگر به وب‌سایت‌ها، رسانه‌های اجتماعی و تمام ابزارهایی که زیر مجموعه دیجیتال مارکتینگ محسوب می‌شوند نگاهی داشته باشید، متوجه خواهید شد که همگی در حال تولید محتوا برای افزایش بازدید رسانه‌های خود هستند. اصلا رسانه نامش بر روی خودش است و باید چیزی را به مخاطب برساند. اما این کار هم مثل هر کار دیگری، اصولی دارد. البته ممکن است لحن و شیوه نگارش برای هر یک از موارد ذکر شده متفاوت باشد ولی اصول تولید محتوا برای تمام آن‌ها یکسان است که در ادامه این اصول اولیه را بیان خواهیم خواهیم کرد.

اصل شماره 1- انتخاب لحن محتوا

اولین گام در نوشتن، انتخاب یک لحن است. فراموش نکنید که هنر بازاریابی آمیخته با هنر برندسازی است و چنانچه برند نباشید، احتمالا تبدیل به مشتی از کالاهای مصرفی یا خدمات زودگذر خواهید شد که خیلی زود از یادها می‌روید.

شناخت صحیح مخاطب را باید یکی از اساسی‌ترین اصول تولید محتوا دانست. فرض کنید که شما دارای یک سایت ورزشی هستید؛ احتمالا مشتریان و بازدیدکنندگان پیج شما، افراد ورزشکار و جوانان خوش ذوق خواهند بود. پس، باید به جای استفاده از لحنی رسمی از یک لحن دوستانه و پرانرژی استفاده کنید. سعی نکنید، خیلی هم در این کار افراط کنید؛ چراکه مخاطبان اغلب با دیدن مطالب بسیار صمیمانه به اعتبار برند شما شک می‌کنند؛ به گونه‌ای که ممکن است تصور کنند که یک فرد بی‌سواد یا تاجر در حال بازارگرمی است تا مشتری را مجاب به خرید کند.

مهم است که به خاطر داشته باشید، لحن محتوای شما باعث جلب اعتماد و ثبات مشتریان در طول سفر آنها با برند شما می‌شود.

تاثیر مخاطب در انتخاب لحن محتوا

بگذارید این موضوع را با یک آزمایش باز کنیم: تصور کنید در مجموعه شما قرار است مطلبی برای وب سایتتان نوشته شود. برای انجام این کار از دو نفر تقاضا می‌کنید که آن را بنویسند. فردی از گروه برنامه‌نویسی و فردی دیگر از گروه بازاریابی. با بررسی مطالب تولید شده متوجه می‌شوید که هر کدام از این افراد لحن مخصوص به خود را دارند. نماینده بخش انفورماتیک با لحنی کاملا تخصصی و ادبی و نماینده بخش فروش با لحنی خودمانی‌تر و با چاشنی طنز مطلب تولید کرده است. اما لحن کدام متناسب با لحن برند و پرسونای مخاطب شماست. برای انتخاب لحن مناسب باید بدانید که در کدام بخش از چرخه مشتریان شما قرار است استفاده شود. هدف‌تان آگاهی از برند است یا قصد دارید مطلب آموزشی و تخصصی تولید کنید؟

همیشه رقبایی وجود خواهند داشت که سعی می‌کنند که قیمت خدمات یا محصولاتشان را پایین‌تر از شما نگه‌دارند. چیزی که نوشابه کوکاکولا را از سایر برندها متمایز کرده طعم آن نیست بلکه لحن برند است. در دام این که اجازه دهید لحن شما به طور تصادفی و بدون جهت رشد کند، نیفتید. لحن محتوای خوب به طور یکپارچه با دستورالعمل‌های هویت بصری و برند شما مطابقت دارد و مشتری شما را تشویق می‌کند تا با شما تعامل بیشتری داشته باشد. گاهی اوقات فراموش می‌کنیم که مخاطب هم انسان است! آنها به دنبال ارزش در محتوا، محصول یا خدمات شما هستند، اما در کنار آن می‌خواهند سرگرم شوند. لحن محتوای‌تان را اصلاح کنید خواهید دید که آن‌ها به شما می‌چسبند!

اصل شماره 2- انتخاب موضوع و کلمات کلیدی مناسب

دومین اصل تولید محتوا، انتخاب موضوع با توجه به خواست مخاطبین است. برای مثال اگر یک برند آموزش‌محور هستید، باید مطلبی تولید کنید که آموزش اولیه را برای کاربران سایت فراهم کند یا اگر یک برند فروشگاهی هستید، باید شرایط محصولات را ریز به ریز و به بهترین شکل توصیف کنید. انتخاب موضوع مناسب با توجه به پرسونای مخاطبین شما انجام می‌شود و در نهایت منجر به انتخاب کلمات کلیدی مناسب می‌شود.

موضوعی انتخاب کنید که برای مخاطب جذاب باشد

به نظر شما از کجا می‌توان مطمئن شد که مطلب ما در نتایج جستجو رتبه بالاتری دارند و در دریایی از مطالب غرق نمی شوند؟ جواب این سوالال انتخاب بهترین کلمات کلیدی است! اما در مسیر انتخاب کلمات کلیدی دشواری‌هایی نیز هست. به همین دلیل در ادامه راهنمایی کوتاه برای انتخاب کلمات کلیدی برای شما آماده کردیم:

  1. به این فکر کنید که مخاطب شما از چه عباراتی برای جستجوی موضوعات مورد علاقه‌اش استفاده می‌کند . این احتمال وجود دارد که عباراتی که انتخاب می‌کنید مشابه آن چیزی باشد که مخاطب شما هنگام جستجو در وب استفاده می‌کند.
  2. توجه داشته باشید که این روزها با عبارت یا جمله کامل جستجو می کنیم. در حقیقت، “کله کلیدی” به تنهایی اهمیت سابق را ندارد و جای خود را به عبارات چند کلمه‌ای یا LSI داده است. این به آن دلیل است که جستجوهای تک کلمه‌ای فهرست وسیع‌تری از نتایج را نسبت به آنچه که می خواهید ارائه می دهد. به عنوان مثال، من می خواهم مشخصات یک حوله خشک کن را بدانم. اگر «حوله» را تایپ کنم، فهرستی حاوی هر مطلبی که در رابطه با حوله است را دریافت خواهم کرد، که ممکن است بیشتر آنها برای من مفید نباشد. بنابراین، عبارات کلیدی را انتخاب کنید که شامل دو تا چهار کلمه باشد.
  3. برای انتخاب کلمه کلیدی از گوگل استفاده کنید. وقتی برای پیدا کردن کلمه کلیدی مناسب از گوگل استفاده می‌کنید این فرصت را دارید تا با پیشنهادهای پر ترافیک گوگل را ببینید و یک از آن‌ها را در سایت استفاده کنید.

عنوان نویسی برای محتوا:

در کنار انتخاب موضوع و کلمه کلیدی مناسب، باید عنوان نویس خوبی هم باشید. عنوان نویسی برای محتوا، دلیل اصلی جلب توجه کاربران به آن است. اگر عنوانی که انتخاب می‌کنید تمام معیارهای جذاب بودن را داشته باشد به‌راحتی می‌توانید کلیک بیشتری دریافت کنید. اما سوال اصلی این است که چه عنوانی برای من مناسب است؟ البته باید سوال را به این شکل اصلاح کنیم: “بهترین عنوان برای من کدام است؟” این یعنی برای هر مطلبی که می‌نویسید باید بهترین عنوان ممکن را انتخاب کنید تا خواننده را جذب کنید. برای اینکه بدانید چطور می‌توانید عنوان وحشتناک انتخاب کنید باید مقاله عنوان نویسی برای محتوا را بخوانید.

اصل شماره3- یونیک بودن محتوا

کپی نبودن مطالب سایت به معنای یونیک بودن آن است که خیلی‌ها به آن توجه نمی‌کنند. موتورهای جستجو و مهمترین آن‌ها یعنی گوگل با بهره‌مندی از ربات‌های قدرتمند و هوش مصنوعی بالا در کسری از ثانیه مطالب غیر اصل و کپی‌شده را از مطالب غیرکپی شناسایی و هیچ امتیازی برای آن‌ها در نظر نمی‌گیرند.

زمانی که شما اقدام به تولید محتوای اختصاصی و یونیک کنید، الگوریتم گوگل متوجه می‌شود که شما در حال تلاش برای رسیدن به نتایج اولیه جستجو هستید. از این رو، دست شما را می‌گیرد و با آغوشی باز شما را به نتایج اولیه جستجوی خود هدایت می‌کند.

2 نکته مهم در تست یونیک بودن محتوا

برای اینکه بتوانید یونیک بودن را اثبات کنید دو راه پیش روی شماست.

1. محتوای وب سایت‌تان را زیرو رو کنید!

اگر تا به حال محتوایی را در وب سایت خودتان درج کرده باشید لازم است تا با مرور و بررسی موضوعی آن‌ها از مطالب تکراری دوری کنید. این کار باعث می‌شود تا خط سیری از موضوعات بدون تکرار را نیز در رسانه‌تان ایجاد کنید.

2.محتوای وب را زیرو رو کنید!

اگر موضوع محتوایی که قرار است برای آن تولید محتوا کنید را در گوگل سرچ کنید می‌توانید با مطالبی که تاکنون تولید شده‌اند آشنا شوید.

تولید محتوا منحصر به فرد کار سختی نیست. این نکات را دنبال کنید تا مطمئن شوید که مطلب شما منحصر به فرد است:

  • هرگز متن را از جای دیگری کپی نکنید.
  • هنگام تحقیق همیشه از منابع متعدد استفاده کنید
  • به متن خود ساختاری منحصربفرد بدهید
  • از سبک منحصر به فرد خود استفاده کنید
  • از استدلال خود استفاده کنید. (همانطور که درک می‌کنید بنویسید)

دقت داشته باشید: همانقدر که مطلب تکراری می‌تواند رتبه شما در گوگل را کاهش دهد، مطلب منحصر به فرد می تواند آن را بهبود بخشد. در واقع، برای دستیابی به رتبه‌های بالا در نتایج جستجو نیاز به تولید محتوای ارگانیک دارید. مجموعه‌هایی مانند محتوانت خدمات منحصربفردی برای تولید محتوا ارائه می‌کنند تا محتوایی با کیفیت بالا و یونیک داشته باشید.

مطلببدون سئو مانند پرنده بی بال است!

اصل شماره 4-سئو محور بودن محتوا

محتوای سئوبیس را باید در اولویت خود قرار دهید. همانطور که می‌دانید، میلیون‌ها سایت در حال رقابت هستند تا خود را به رنکینگ بالای گوگل برسانند. طبق آماری که گوگل منتشر کرد، تقریبا بیش از 70 درصد از مخاطبان هرگز صفحه دوم نتایج جستجوی گوگل را نگاه نمی‌کنند. بنابراین، بایدمطلبخود را طوری بنویسید که چراغ سبز یوست و سایر پلاگین‌های سئو سایت را دریافت کنید. برای این کار باید از نویسندگان حرفه‌ای و با تجربه استفاده کنید که با اصول تولید محتوا آشنا باشند.

البته، به یاد داشته باشید که نباید کیفیت مطالب را فدای سئو کنید. به هر حال، نوشتن مطالب سئو شده کمی سخت هستند و در مواقعی به دلیل اجبار در استفاده از کلمات کلیدی اصلی و کلمات LSI یا مترادف، کیفیت مطلب دچار اشکال می‌شود. پس باید مطلب را با حوصله بنویسید که نه سیخ بسوزد و نه کباب!

سعی کنید با استخدام نویسنده محتوا در عین حالی که یک مطلب سئو شده را می‌نویسید، تمام اصول نگارشی در آن را نیز رعایت کنید. بسیاری از مخاطبان هرگز از قوانین سئو اطلاعی ندارند و با دیدن مطالبی که در آن کلمات به صورت مصنوعی و بی‌ربط نوشته شده باشند، واکنش منفی نشان می‌دهند و این واکنش را با کلیک بر روی دکمه Close و خروج از سایت شما نشان می‌دهند!

ما در آکادمی محتوانت مطالب متنوعی با موضوع طراحی سایت و سئو تهیه کرده‌ایم که با مطالعه آن‌ها می‌توانید قدم بلندی برای کسب موفقیت در سئو محتوا بردارید.

اصل شماره 5-روانی و خوانایی محتوا

شیوایی در قلم، حرف اول را در تولید محتوا می‌زند. دریافت چراغ سبز خوانایی از یوست و سایر پلاگین‌های وردپرس جزو اصول تولید محتوا بوده و باید به آن توجه کرد. اگر سری به افزونه یوست بزنید، خواهید دید که هنگام انتشار مطلب، دو ایموجی به شکل‌های خندان (سبز)، نارنجی (پوکر) و قرمز (غمگین) وجود دارند. شما باید برای تمامی مطالب خود چراغ سبز یا همان صورتک خندان را دریافت کنید.

البته، دریافت چراغ سبز خوانایی به مراتب از دریافت چراغ سبز سئو سخت‌تر است. چراکه نباید 50 درصد از جملات شما بیش از 25 کلمه را داشته باشند. نوشتن جملاتی که تنها 25 کلمه در آن باشد بسیار سخت بوده و تنها از عهده نویسندگان مطلب برمی‌آید.

اصل شماره 6-پایش رقبای اصلی و متمایز بودن از آن‌ها

برای تولید محتوا، ابتدا باید با اصول اولیه مطلب که در مطالب قبل توضیح دادیم، آشنا باشید. اما، در عین حال باید سایت‌های رقیب خود را نیز همیشه زیر نظر بگیرید تا از مطالبی که می‌نویسند الهام بگیرید؛ به گونه‌ای که مطلب شما متفاوت و کاربردی‌تر از آن‌ها باشد. برای پیشی‌گرفتن از رقبا به شدت توصیه می‌شود از عناوین جذاب و کوتاه استفاده کنید. گوگل با انتشار پستی به این موضوع اشاره کرد که مطالبی که با عناوینی نظیر ” 10 روش ایده‌آل برای…”، “برترین روش‌های…”، “یادگیری … در چهار گام” و غیره انتشار پیدا می‌کنند، از بازدید بسیار زیادی برخوردار هستند.

صرفا، به بدنه مطلب بسنده نکنید، بلکه به فکر نوشتن متا تگ‌های جذاب و کوتاه هم باشید.

بیش از 40 درصد از کاربران در هنگام جستجوی مطالب مورد نظر خود، ابتدا به متا تگ‌ها و توضیحات مختصری که در زیر لینک ورودی سایت‌ها وجود دارند، توجه می‌کنند. استاندارد کلماتی که برای متا تگ به کار برده می‌شود بین 25 الی 30 کلمه است. بنابراین، باید مطلب خود را تنها در 25 کلمه به صورت یک چکیده جذاب به مخاطبان معرفی کنید تا در میان رقبا بر روی نام سایت شما کلیک کنند.

بعد از دانستن اصول تولید محتوا به کدام مرحله برویم؟

در این بخش از مطلب، شما را با اصول مطلب آشنا کردیم. زمانی که با این اصول آشنا باشید. می‌توانید شروع به نوشتن کنید. اما تولید محتوا نیاز به طی مراحلی دارد که از انتخاب کلمات کلیدی گرفته تا لحظه انتشار محتوا در سایت یا شبکه اجتماعی را شامل می‌شوند. اگر می‌خواهید با این مراحل بیشتر آشنا شوید، همراه با ما به بخش بعدی این مطلب قدم بگذارید.

قسمت دوم از پادکست تولید محتوا ↓

آشنایی با مراحل تولید محتوا

تولید یک مطلب جذاب یا کاربرپسند فقط به نوشتن آن خلاصه نمی‌شود؛ بلکه قبل از نوشتن و بعد از نوشتن مطلب باید چندین مرحله را طی کنید تا به یک مطلب خوب برسید.

چگونه تولید محتوا را جذاب کنیم؟

قبل از آشنایی با مراحل نوشتن یک مطلب بهتر است تا تفکر مطلب جذاب را در ذهنمان بپرورانیم. این یعنی قبل از دست به قلم شدن باید با خودمان اهد ببندیم تا محتوایی که قصد تولید آن را داریم کاملا جذاب باشد. جذاب بودن به معنای استفاده از عناوین زرد یا فریبنده نیست؛ بلکه جذابیتی که است مخاطب را به وجد آورده و او را وادار به عکس‌العمل مطلوب ما کند.

در این بخش از مطلب به شما می‌گوئیم که قبل و بعد از تولید محتوا، باید به چه چیزهایی توجه کنید:

مرحله اول: شناسایی پرسونای مخاطب

پیش از آنکه هر نوع محتوایی تولید کنید، باید بدانید که مطلب را برای چه کسی تولید می‌کنید. اگر مخاطب مشخص نباشد، ممکن است مطلب 180 درجه با چیزی که باید باشد، تفاوت پیدا کند. مثلا تصور کنید که شما تولیدکننده عمده کفش هستید و می‌خواهید در مورد کلمه “خرید کفش زنانه” بنویسید ولی این مطلب باید برای مالکین فروشگاه‌های کفش باشد نه خریداران معمولی. بنابراین مطلب شما باید به نکاتی اشاره کند که برای این مخاطبین مهم است و به مخاطبین عام و مردم عادی کاری نداشته باشد تا باعث خرید محصول از سایت شما شود.

این تنها یک مثال ساده بود و پرسونا یا شخصیت مخاطب ممکن است هر چیزی را از جنسیت او تا سطح تحصیلات و طبقه اجتماعی و شرایط مالی و … شامل شود. توجه به شخصیت و پرسونای مخاطب از قواعد تولید محتوا است و محتوایی که بدون توجه به این اصل تولید شود، ارزش چندانی نخواهد داشت.

مرحله دوم: تحقیقات کلمه کلیدی

پس از اینکه مخاطب مطلب شما مشخص شد، باید در مورد کلمات کلیدی که مخاطب موردنظر در اینترنت جستجو می‌کند، تحقیق کنید. شما بودجه و زمان محدودی برای تولید محتوا دارید، بنابراین باید بهینه‌ترین کلمات را انتخاب کنید.

اگر بودجه خود را صرف تولید محتوایی کنید که اصلا در اینترنت جستجو نمی‌شود یا خیلی کم جستجو می‌شود، به بیراهه رفته‌اید. علاوه بر این، باید به دنبال کلماتی باشید که رقابت در آن‌ها ساده باشد تا بتوانید خود را به صفحه اول گوگل برسانید.

این مرحله از تولید محتوا، مرحله تحقیقات کلمات کلیدی نام دارد که باعث می‌شود یک لیست دقیق از کلمات کلیدی که بیشترین جستجو در اینترنت را دارند و در عین حال رقابت در آن‌ها راحت‌تر است، مشخص شوند. این لیست هم شامل کلمات کلیدی اصلی است و هم شامل کلمات کلیدی مترادف یا اصطلاحا کلمات کلیدی LSI که نقش مهمی در کسب رتبه مطلب شما در گوگل دارند.

مرحله سوم: تدوین استراتژی تولید محتوا

تولید محتوا بدون داشتن یک برنامه مشخص، مثل رفتن به سفر است بدون اینکه بدانیم قرار است به کجا برویم، چه هزینه‌ای کنیم، چند روز اقامت داشته باشیم و …

اگر بدون داشتن برنامه مشخص مطلب تولید کنید و ندانید که قرار است چه محتوایی تولید کنید، چند کلمه باشد، در چه جایی آن را منتشر کنید و چه بازخوردی از آن بگیرید، سال‌ها صرف این کار می‌کنید و بدون گرفتن نتیجه مشخص و با هزینه بسیار زیاد، از این کار ناامید می‌شوید. برای آشنایی با استراتژی محتوا می‌توانید به صفحه تدوین استراتژی محتوا مراجعه کنید.

استراتژی تولید محتوا یک سند اساسی است که باید آن را قبل از شروع فرآیند تولید محتوا در اختیار داشته باشید و مطلب را بر اساس این نقشه راه تولید کنید.

مرحله چهارم: تهیه تقویم محتوا

داشتن تقویم محتوا برای هر کسب و کاری که به فکر مطلب منظم و دائمی است، الزامی است. تقویم تولید محتوا یک برنامه مدون است که مشخص می‌کند هر مطلب را در چه تاریخی و در چه رسانه‌ای درج کنید.

شما باید در این تقویم مشخص کنید که برای هر مطلب چه تعداد لینک داخلی یا خارجی خواهید داشت و بک لینک‌های هر مطلب را در چه رسانه‌ای انتشار می‌دهید.

برای مثال مشخص می‌کنید که محتوایی در زمینه “خرید کفش زنانه” دقیقا در چه روزی در وبلاگ منتشر شود و به غیر از وبلاگ آیا به پست اینستاگرم نیاز دارد؟ آیا به انتشار در لینکداین یا آپارات نیاز دارد؟ آیا پادکست یا اینفوگرافی همراه خود دارد؟ آیا به انتشار رپورتاژ در سایت‌های معتبر نیاز دارد و ….

مرحله پنجم: نوشتن محتوا

پس از طی چهار مرحله بالا، نوبت به مرحله اصلی یعنی نوشتن مطلب می‌رسد. البته نوشتن مطلب مختص محتواهای متنی است و در مورد سایر محتواها مثل ساخت اینفوگرافیک یا تولید پادکست و ساخت موشن گرافیک، نیاز به تصاویر گرافیکی، مطلب صوتی یا کارهای دیگر دارید. البته پایه تمام محتواهای مورد نیازتان، متن است. به طور مثال: برای طراحی اینفوگرافیک به سناریو نیاز دارید. نوشتن سناریو مرحله مهمی است که باید توسط یک سناریونویس باتجربه نوشته شود.

نحواه نوشتن یک مطلب به موضوعی بستگی دارد که قصد تولید محتوا برای آن را دارید.

برخی موضوعات، کاملا بومی هستند یا مختص به کسب و کار شما هستند. برای تولید چنین محتوایی باید از منابع بومی و اطلاعات شخصی استفاده کنید و کل مقاله را خودتان یا نویسنده‌ای که استخدام می‌کنید، تألیف کند. به این نوع محتوا، مطلب تألیفی می‌گویند.

برخی موضوعات هم کاملا بین‌المللی هستند و باید از منابع خارجی برای تولید آن‌ها استفاده کنید. در این شرایط باید دانش ترجمه مناسبی داشته باشید و از مطالب خوب و به روز وب استفاده کنید. به این نوع محتوا، مطلب ترجمه‌ای گفته می‌شود.

حالت ترکیبی هم وجود دارد که باید برای تکمیل اطلاعات اختصاصی و بومی از منابع خارجی هم کمک بگیرید و مطلب تألیفی-ترجمه‌ای تولید کنید.

تنوع محتوایی داشته باشید، یعنی مطلب خود را در هر نوعی تولید کنید

برای اینکه یک مطلب یوزرفرندلی یا کاربرپسند تولید کنید، باید علاوه بر نگارش زیبا، تعاملی و مخاطب‌محور متن به جنبه‌های گرافیکی مطلب هم توجه کنید و تنها به متون بسنده نکنید.

برای مثال در یک مطلب وبلاگی، استفاده از عکس برای محتوا ، بازخورد مطلب را چند برابر خواهد کرد. همچنین استفاده از آیتم‌های تکمیلی در صفحه سایت و استفاده از اینفوگرافیک و پادکست در کنار محتوای متنی، نرخ تعامل مشتریان و باقی ماندن آن‌ها در سایت شما را چند برابر می‌کند؛ یا در فرایند مطلب اینستاگرام، توجه همزمان به گرافیک پست و کپشن آن، نرخ تعامل کاربران را بسیار زیاد می‌کند.

کاربرد مطلب در کجا بیشتر است؟

محتوا را می‌توان در بخش‌های مختلفی استفاده کرد. از فضای دیجیتال گرفته تا رسانه‌هایی مثل: روزنامه، رادیو و تلویزیون. به نوعی هر کجا که مخاطب حضور داشته باشد، شرایط برای تولید و درج مطلب محیاست. در زیر به چند محل مناسب برای درج مطلب اشاره می‌کنیم:

محتوا برای سایت

کسب و کارهای آنلاین مشتری پروپا قرص مطلب وب سایت هستند. از آنجایی که در صنایع و خدمات مختلف رقابتی شدید وجود دارد و هر کسب و کاری در تلاش است تا گوی سبقت را از دیگری برباید، تولید مطلب وب سایت راه حل خوبی برای بیشتر دیده شدن است. به همین دلیل روزانه تعداد چشمگیری محتوا برای سایت به زبان فارسی تولید می‌شد. به طور مثال: با رشد روزافزون وب سایت‌های وردپرسی، نوشتن مطلب برای وردپرس نیز مورد توجه کاربران قرار گرفته است. البته محتوای خوب تنها به متن ختم نمی‌شود و انواع دیگری از محتوا مثل محتوای صوتی برای سایت نیز طرافداران زیادی دارند. یکی از بهترین آن‌ها، کتاب الکترونیک (ایبوک) است. برای آشنایی با مراحل ساخت ایبوک کلیک کنید.

محتوای وردپرس

محتوایی که مخصوص وب سایت‌های وردپرسی نوشته می‌شود را مطلب وردپرس می‌گوییم. . شاید در نگاه اول تفاوتی بین مطلب وردپرسی و سایر محتواها دیده نشود ولی تفاوت‌ در پرسونای مخاطب است که مطلب وب سایت مخصوصا وب سایت وردپرسی را پر اهمیت می‌کند. در ثانی مطلب وردپرسی برای درج در وردپرس نیاز به نگارش نیم‌فاصله صحیح و سئوی محتن دارد. به کمک افزونه‌ یوست سئو می‌توان مطلب وردپرس را سئو کرد. برای آشنایی بیشتر با محتوای وردپرس کلیک کنید.

محتوا برای اپلیکیشن

اپلیکیشن‌های اندروید و آی او اس یکی از راحتت‌ترین ابزارهای ارتباطی بین کسب و کارها و مخاطبین‌شان هستند. فروشگاه‌های اینترنتی، اپلیکیشن‌های سرگرمی و بازی و اپلیکیشن‌های خدماتی از جمله ابزارهایی هستند که شدیدا به مطلب نیاز دارند. تولید محتوا در این رسانه‌ها باید متناسب با نیاز مخاطب و پرسونای او باشد. اگر از طریق اپلیکیشن محصول یا خدماتی به فروش می‌رسانید، حتما به مطلب نیاز پیدا خواهید کرد.

محتوا برای شبکه‌های اجتماعی

فلسفه وجودی شبکه‌های اجتماعی سرگرمی و تفریح است. اما با گذر زمان این شبکه‌های اجتماعی تبدیل به محلی برای عرضه و تقاضا شدند. با ورود کسب و کارهای مختلف به این رسانه‌ها، خرید و فروش کالا و خدمات نیز رونق گرفت به طوری که این‌روزها شاهد حجم عزیزمی از گردش مالی در این ابزارهای ارتباطی هستیم. اینستاگرام به عنوان بزرگترین شبکه اجتماعی، فضای بسیار مناسبی برای بارگذاری مطلب ویدئویی است. از جمله شبکه‌هایی که می‌توانید برای آن‌ها تولید محتوا کنید عبارتند از:

  • اینستاگرام
  • توییتر
  • لینکدین

استفاده از آهنگ بی کلام در تولید محتوا

تصور کنید محتوایی آموزشی تولید کردید که تنها صدای شما در آن شنیده می‌شود و بی‌وقفه درحال صحبت هستید. به نظر شما شنونده چه حسی از مطلب شما خواهد داشت؟ این مطلب کسل‌کننده نخواهدبود؟! قطعا همینطور است. پس باید برای جلوگیری از این اتفاق تدبیری داشته باشید. ما به شما پیشنهاد می‌کنیم از آهنگ بی کلام در پس زمینه مطلب صوتی یا ویدئویی استفاده کنید. این نوع موسیقی باعث تلطیف فضای آموزشی و افزایش انرژی در مطلب شما خواهد شد. برای اینکه با اهمیت موسیقی بی کلام و نحوه درج آن در مطلب آشنا شوید به مطلب آهنگ بی کلام برای تولید محتوا مراجعه کنید.

مرحله ششم: سئوی محتوا

پس از اینکه مطلب تولید شد، نوبت سئوی مطلب می‌رسد. یعنی مرحله‌ای که برای دیده‌شدن مطلب در موتورهای جستجو الزامی است. این مرحله را فقط برای محتواهای متنی داریم و محتواهایی مثل پادکست و اینفوگرافی را نمی‌توان سئو کرد و برای آن‌ها باید از روش‌های ارتقا یا پروموت محتوا استفاده کرد که در بخش بعدی در مورد این روش‌ها صحبت خواهیم کرد.

شاید این سوال برای شما پیش آمده باشد که سئوی مطلب چیست و تا به حال فقط عبارت “سئوی سایت” را شنیده باشید. سئوی مطلب بخشی از سئوی سایت است. در سئوی مطلب باید متن را طوری بنویسیم که از نظر موتورهای جستجو، شایسته گرفتن رتبه بالا باشد. در حقیقت، یک مطلب سئوشده، محتوایی است که طبق دستورالعمل‌های موتورهای جستجو نوشته شده باشد که معتبرترین آن‌ها الگوریتم‌های گوگل است.

الگوریتم‌های سئوی گوگل حدود دویست پارامتر را به طور همزمان در نظر می‌گیرند تا کیفیت سئوی یک مطلب را بررسی کنند. اما آیا امکان دارد که ما برای هر مطلب بخواهیم این تعداد پارامتر پیچیده را در نظر بگیریم تا مطلب سئوشده باشد؟

چطور متن سئوفرندلی بنویسیم؟

برای اینکه متنی بنویسیم که اصطلاحا سئوفرندلی یا سئوبیس باشد یعنی مطابق با اصول سئو تولید شده باشد و بتوانیم به راحتی آن را از لحاظ سئو بررسی کنیم، بهتر است از ابزارهای سئوی مطلب استفاده کنیم. یکی از بهترین ابزارهای سئو، افزونه یوست سئو است که توسط یک کمپانی هلندی به بازار ارائه شده است و می‌توانید پارامترهای سئوی یک مطلب را به راحتی با آن بررسی کنید. در ادامه تعدادی از افزونه‌های سئو وردپرس را نام می‌بریم:

  • افزونه Yoast Seo
  • افزونه Rank Math
  • افزونه Seo Press
  • افزونه Seo Pack

سئوی مطلب با یوست خیلی ساده است. این افزونه مثل یک ویراستار است که خطاهای سئوی موجود در متن را به شما می‌گوید. اگر پارامترهای سئو را در متن رعایت کرده باشید، این افزونه یک چراغ سبز به شما نشان خواهد داد و به مطلب سئوشده با افزونه یوست، اصطلاحا “محتوا با چراغ سبز” گفته می‌شود.

مرحله هفتم: انتشار محتوا

در این مرحله باید مطلب تولیدشده را در مناسب‌ترین رسانه ممکن انتشار دهیم. البته اینکه مطلب در چه رسانه‌ای منتشر شود باید در مرحله تدوین استراتژی مشخص شده باشد و مناسب‌ترین رسانه انتخاب شده باشد.

%97 مشتریان معتقدند ویدئوی محصول باعث خریدشان شده است

یکی از نکات مهم در این زمینه این است که از چند رسانه برای انتشار مطلب استفاده کنید و فرمت‌های مختلفی از مطلب را برای انتشار در رسانه‌های مختلف داشته باشید. برای مثال اگر محتوایی را به صورت پست وبلاگی انتشار دهید و سپس رپورتاژ آگهی یا پست مهمان در مورد آن داشته باشید و یک نسخه اینستاگرامی هم در مورد آن منتشر کنید، قطعا بازخورد بهتری نسبت به زمانی می‌گیرید که فقط یک پست ساده وبلاگی منتشر کنید.

انتشار مطلب در هر رسانه‌ای دارای شرایط و تکنیک‌های خاص خود می‌باشد. برای مثال برای انتشار پست در شبکه‌های اجتماعی باید حتما مواردی مثل زمان انتشار پست یا فرمت مناسب برای آن را لحاظ کنید یا در مطلب وبلاگی حتما با افزونه‌های سئوی مطلب در زمان انتشار آشنا باشید.

مرحله هشتم: ارتقا یا پروموت محتوا

پس از اینکه مطلب نوشته شد، نباید آن را به حال خود رها کنید. ارتقای محتوا یکی از مراحل مهم در فرآیند بازاریابی مطلب است. شما در این مرحله باید مطلب را تقویت کنید و کاری کنید که از حالت ایزوله خارج شود. برخی کارهایی که برای پروموت محتوا لازم هستند، عبارتند از:

  • اطلاع‌رسانی در مورد پست انتشاریافته در شبکه‌های اجتماعی مثل اینستاگرام و فیسبوک
  • اتصال وبلاگ به شبکه‌های اجتماعی از طریق ابزارهای مخصوص این کار
  • اطلاع‌رسانی در مورد آخرین پست‌های وبلاگ در صفحه اول سایت
  • اطلاع رسانی در مورد پست‌های وبلاگ از طریق راه‌اندازی یک خبرنامه ایمیلی

روش‌های نوین زیادی برای ارتقای مطلب تولیدشده وجود دارند و با استفاده از این روش‌ها می‌توانید مخاطبین سایت خود را در جریان آخرین مطالب خود قرار دهید و به این ترتیب بازدید محتواهای تولیدشده را افزایش دهید.

مرحله نهم: ارزیابی محتوا

پس از اینکه مطلب را انتشار دادید و کارهای مربوط به تبلیغ یا پروموت آن را نیز انجام دادید، نوبت به بررسی عملکرد مطلب می‌رسد. یعنی باید ببینیم محتوایی که نوشتیم، اهدافی که داشتیم را برآورده کرده است یا نه. انجام این کار بسیار مهم است و اگر نتیجه تلاش‌های خود را ارزیابی نکنیم، نمی‌توانیم موفقیت یا عدم موفقیت زمان و انرژی صرف‌شده برای تولید محتوا را متوجه شویم.

بسیاری از مالکان سایت تصور می‌کنند که بالاآمدن صفحه موردنظر در جستجوی گوگل، تنها معیار موفق‌بودن تولید محتواست. ولی باید گفت معیار موفقیت یک محتوا، فقط بالاآمدن آن در گوگل نیست و گرفتن رتبه خوب در گوگل تنها یکی از معیارهای موفق‌بودن یک مطلب است.

فرض کنید مطلب را به این دلیل نوشته‌اید که ورودی زیادی از گوگل بگیرد و ترافیک سایت شما را افزایش دهد. در این شرایط باید ببینید که مطلب موردنظر شما در طول یک بازه زمانی مشخص (مثلا یک ماه پس از انتشار) چند عدد بازدید داشته است.

فرض کنید مطلب را به این دلیل نوشته‌اید که مشتری پس از خواندن آن بر روی دکمه خرید کلیک کند و خریدی از سایت شما انجام دهد؛ در این شرایط باید تعداد کلیک‌های مشتریان را نسبت به تعداد کل بازدیدها از صفحه بررسی کنید تا ببینید مطلب عملکرد خوبی داشته یا نه؛ در این شرایط، اینکه فقط صفحه موردنظر در گوگل رتبه خوبی داشته باشد و تعداد بازدیدهای زیادی داشته باشد، اهمیت چندانی ندارد و میزان فروش یا تبدیل بازدیدکننده به مشتری مهم است.

به معیارهایی مثل تعداد کلیک بر روی یک بخش خاص از صفحه که برای سنجش موفقیت یک مطلب از آن‌ها استفاده می‌شود، معیارها یا شاخص‌های کلیدی عملکرد مطلب گفته می‌شود.

در بازه‌های زمانی 1 تا 3 ماه مطلب را بروزرسانی کنید

مرحله دهم: ویرایش محتواها و روند تولید آن‌ها

پس از اینکه عملکرد محتواهای مختلف را در بازه‌های زمانی مشخص (مثلا ماهانه یا فصلی) بررسی کردید، وقت تغییرات فرا می‌رسد. انجام این تغییرات نه تنها باعث می‌شود که نقایص محتواهای موجود رفع شود و رفته رفته بهتر شوند بلکه از نظر گوگل نیز کار بسیار خوبی محسوب می‌شود و نشان‌دهنده به روز بودن سایت شما و اهمیتی است که به کاربران خود می‌دهید.

با توجه به این شرایط، انجام ادیت محتواها باعث می‌شود که رتبه صفحه شما در گوگل بهبود پیدا کند. از سوی دیگر، ادیت محتوا باعث می‌شود که مطالب سایت شما همواره برای کاربران تازه و به روز شوند و مطالب قدیمی و منسوخ در سایت شما تلنبار نشوند.

یکی دیگر از نکات مهم در این مرحله این است که باید از بازخوردهایی که در بازه‌های زمانی مختلف می‌گیریم، چرخه تولید مطلب خود را اصلاح کنیم. مثلا اگر لازم است از ابتدا کلمات کلیدی را بررسی کنیم و کلمات جدیدی انتخاب کنیم و مطلب جدید تولید کنیم یا مثلا در مورد پرسونای مخاطبین خود بیشتر تحقیق کنیم و محتواهای متناسب‌تری بسازیم.

به یاد داشته باشید همانطور که از نام این فرآیند مشخص است، تولید محتوا یک چرخه است؛ یعنی نقطه پایان مشخصی ندارد و در طی زمان همواره باید این چرخه طی شود و هر بار با توجه به آخرین الگوریتم‌های گوگل بهینه‌سازی شود و کسب و کار شما همواره باید به این کار ادامه دهد تا بازاریابی محتوایی پیوسته و موفقی داشته باشید.

قسمت سوم از پادکست تولید محتوا ↓

محل انتشار محتوای تولید شده کجاست؟

در ابتدای مقاله گفتیم که بخش مهم در کارخانه تولید محتوا، رساندن محتوا به دست مخاطب است. آیا می‌دانستید عدم انتشار یا انتشار ناصحیح محتوا می‌توان با کیفیت‌ترین محتوای تولید شده را نیز نابود کند؟  پس بدانید و آگاه باشید که انتشار محتوا بخشی کاملا جدی و پر اهمیت در کارخانه شماست. برای این کار راه‌های زیادی وجو دارد که بر حسب نوع محتوای تولیدی می‌توان یک یا چند راه را هم زمان با هم انتخاب کرد. در این بخش ما به شما آموزش می‌دهیم تا بتوانید مکان مناسبی برای انتشار محتوای تولیدی انتخاب کنید:

انتشار محتوا در وب سایت

وب سایت‌های اینترنتی ابتدایی‌ترین محل برای درج محتوا هستند. اگر کسب و کارتان دارای وب سایت اینترنتی است  به راحتی می‌توانید هر نوع محتوایی اعم از: متنی، تصویری، ویدئویی یا صوتی را در آن بارگذاری کنید. برای درج محتوا در وب سایت می‌توانید از برگه‌های یا نوشته‌های وب سایت(وبلاگ) استفاده کنید.

درج محتوا در برگه‌ها

اگر محتوای شما جامع بوده و درآن از خدمات یا محصولات کسب و کارتان صحبت کرده‌اید می‌توانید آن را به عنوان برگه(صفحه) در وب سایتتان درج کنید. چنین محتوایی به دلیل جامع بودن و داشتن توضیحات مفصل می‌تواند به راحتی از صفحات یا نوشته‌های دیگر لینک بگیرد. این لینک‌دهی کمک زیادی به شناسایی لینک‌های داخلی سایت شما توسط گوگل خواهد کرد.

درج محتوا در نوشته‌ها

بخش نوشته‌ها در وب سایت شما همان وبلاگ یا چیزی شبیه به آن خواهد بود. جایی که باید به  صورت مستمر در آن محتوا منتشر کنید. نوشته‌ها بر خلاف برگه‌ها می‌توانند به صورت مستمر بروزرسانی شده و تاثیر زیادی در جذب مخاطب داشته باشند.

زمان انتشار محتوا در وب سایت می‌توانید به کمک یکسری ابزارهای رایگان یا پولی ساختار محتوا را از نظر سئو و خوانایی چک کنید. این دو پارامتر مهم محتوای شما را از نظر سئو بودن و میزان خوانایی برای مخاطب چک کرده و نتیجه را اعلام می‌کنند.

اگر از فریمورک وردپرس برای تولید محتوا و نشر آن در وب سایت استفاده می‌کنید باید بدانید که افزونه‌ای مانند یوست (Yoast)  با بررسی خودکار معیارهای گوگل روی محتوای شما در صورت سئو بودن محتوا چراغ سبز سئو و در صورت خوانایی کافی چراغ سبز خوانایی را به شما نمایش خواهد داد. این نوع افزونه‌ها کمک می‌کنند که در کوتاهترین زمان آنالیز سئو را روی محتوا انجام دهید.

اگر از سایت سازها یا فریم‌ورک‌های دیگری برای تولید محتوا استفاده می‌کنید نیز می‌توانید از افزونه‌های دیگری برای این کار کمک بگیرید که با کمی جستجو در گوگل می‌توانید بهترین آن را انتخاب کنید.

انتشار در شبکه‌های اجتماعی

آیا می‌دانید مخاطبین شما از چه ابزاری برای رصد کسب و کارتان استفاده می‌کنند؟ پاسخ به این سوال به عملکرد خود شما برمی‌گردد که از چه ابزاری برای انتشار محتوا استفاده کرده‌اید. اگر تاکنون صرفا به تولید محتوای وب سایت بسنده کردید و تولید محتوا در شبکه‌های اجتماعی مثل اینستاگرام قافل شده‌اید باید تغییر اساسی در تصمیمات خود ایجاد کنید.

روزانه میلیون‌ها نفر بازدیدکننده اینستاگرام می‌تواند بازار مناسبی برای معرفی و فروش کالا یا خدمات شما باشند. پس برای این منظور حتما به طور مستمر و منظم محتواهایی تولیدی را در این رسانه نیز منتشر کنید.

انتشار در فروشگاه اینترنتی

اگر محتوایی که تولید کرده‌اید در خصوص محصولاتی است که عرضه می‌کنید حتما برای درج آن از فروشگاه اینترنتی استفاده کنید. فروشگاه‌های اینترنتی محل مناسبی برای فروش کالا و خدمات به  صورت آنلاین هستند. اگر محتوای شما با لحن مناسبی نگارش شده باشد و سئوی محتوا را با الگوریتم ‌های گوگل به درستی انجام داده باشید می‌توانید امیدوار باشید تا در کمترین زمان تاثیر آن را ببنید.

توجه کنید که اگر محتوای فروشگاه اینترنتی به شکلی اصولی تولید شده باشد می‌تواند باعث افزایش ترافیک و فروش وب سایت شما شود.

انتشار در وب سایت‌های خبری

وب سایت‌های خبری محل مناسبی برای درج محتوای شما به اشکال مختلف هستند. اگر محتوای شما به صورت یک رپورتاژ خبری نگارش شده است کافیست برای انتشار آن از وب سایت‌های خبری که اجازه انتشار رپورتاژ آگهی را به شما می‌دهند کمک بگیرید. چنین محتوایی می ‌تواند تاثیر بسیاری در آشنایی مخاطب با برند شما داشته باشد (brand awareness). درج محتوای در رسانه‌های خبری تنها به محتوای متنی ختم نمی‌شود و برای محتوای تصویری و ویدئویی نیز کاربرد دارد.

انتشار محتوا به  صورت ایمیل

ایمیل یا همان رایانامه ابزاری قدیمی اما تاثیرگذار در بخش توزیع محتواست. هنوز هم بخشی از بازاریابی دیجیتال بر دوش ایمیل‌ مارکتینگ است. اینباکس ایمیل مخاطبین شما محل مناسبی برای انتشار محتوای تولید شده است. هستند افراد بسیاری که به طور مستمر اینباکس ایمیلشان را چک می‌کنند. شما می‌توانید از این ابزار به نحو خود استفاده کنید.

اما نکته مهم در این نوع مارکتینگ ارسال‌ ایمیل‌های مفید و آگاه کننده است تا مخاطب را سر ذوق آورد. چنین محوایی می‌تواند پیشنهادات تخفیفی، معرفی جدیدترین محصولات یا خدمات شما، اخبار روز مرتبط با کسب و کارتان باشد.

یادتان باشد همه کاربران از دسکتاپ برای مشاهده ایمیل‌ها استفاده نمی‌کنند. قالب ایمیل را طوری طراحی کنیم تا در تمام دستگاه‌های دیجیتالی براحتی قابل مشاهده باشد. پس همین حالا دست به کار شوید و از سرویس‌های ایمیل مارکتینگ برای ارسال ایمیل استفاده کنید.

انتشار محتوا در یوتیوب یا آپارات

اگر محتوای شما ویدئویی‌ست شک نکنید که بهترین راه انتشار آن استفاده از وب سایت‌های اشتراک گذاری ویدئو هستند. دو وب سایت یوتیوب و آپارات از این دست وب سایت‌ها هستند. این دو ابزار به شما کمک می‌کنند تا محتوای ویدئویی‌تان بارها و بارها دیده شده و کسب و کار شما را از این رو به آن رو کند.

درج محتوا در این نوع وب سایت‌ها مانند یوتیوب آنقدر تخصصی شده است که یکسری تولیدکنندگان محتوا به نام یوتیوبر به صورت تخصصی شروع به تولید محتوای ویدئویی در این پلتفرم‌ها کرده‌ و از این طریق درآمدهای ارزی هنگفتی بدست آورده‌اند. اینجاست که تاثیر محتوای  ویدئویی در تولید محتوا بیش از قبل به چشم می‌آید.

نمونه یک مطلب خوب

یکی از دغدغه‌های افرادی که قصد تولید اولین محتوایشان را دارند این است که چطور و با چه پس زمینه‌ای مطلب تولید کنند؟ در جواب این افراد باید گفت که شما می‌توانید از نمونه‌های موفق مطلب به زبان فارسی یا حتی انگلیسی استفاده کنید. کمپانی‌های بزرگی در دنیا هستند که با مطلب فکر شده و جذاب، مشتریانشان را چندین و چند برابر کرده‌اند.

محتوا برای کسب وکارها

هر کسب و کاری برای موفقیت در فضای دیجیتال نیاز به مطلب دارد. مطلب برای رشد یک کسب و کار آنقدر مهم است که نمی‌توان اهمیت آن را نادیده گرفت. حجم زیادی از تولید محتوایی که در فضای دیجیتال منتشر می‌شوند مربوط به فروشگاه‌های اینترنتی و ارائه کننده‌گان خدمات است. در این بخش از مقاله می‌خواهیم در مورد تاثیر تولید محتوا بر کسب و کار و معرفی انواع آن صحبت کنیم.

کسب و کار آنلاین بدون مطلب معنا ندارد

محتوا برای کسب و کار دیجیتالی؛ واجب‌تر از نان شب

تصور کنید کسب و کاری قصد دیجیتالی شدن را داشته باشد. چه امکانات اولیه‌ای را برای این کار باید فراهم کند؟ به چه ابزارهایی نیاز دارد؟ پاسخ هردوی این سوالات الماسی به نام محتواست. بدون مطلب نمی‌توان برای معرفی برند یا فروش بیشتر در دنیای دیجیتال قدمی برداشت. مخاطبین شما از هر فرهنگ و جامعه‌ای که باشند نیاز دارند تا با کسب و کار شما آشنا شوند. این آشنایی به کمک مطلب متنی، صوتی(پادکست) یا ویدئویی راحت‌تر و سریعتر انجام می‌شود. البته ذکر این نکته هم ضروری است که معتبرترین برندهای تجاری دنیا نیز بعد از سال‌ها فعالیت، هنوز هم به فکر تولید مطلب جذاب در اشکال مختلف هستند. اکنون که اهمیت مطلب را در کسب و کارتان بیش از پیش احساس کردید، برویم سروقت مطالعه نکاتی در زمینه تولید محتوا برای کسب و کارهای مختلف. البته پبشنهاد می‌کنیم برای بهبود دانش خود از مطالب آکادمی دیجیتال مارکتینگ هم استفاده کنید.

محتوای آموزشی

این روزها هرجایی از وب را که بگردید ردی از مطلب آموزشی به چشم می‌خورد. آموزش آشپزی، آموزش خیاطی، آموزش تعمیرات موبایل، آموزش نصب ویندوز و صدها آموزش دیگر. چنین محتواهایی اگر با قلم نویسنده‌ای آشنا با فنون تولید محتوا نگارش شده باشند می‌توانند ترافیک زیادی را جذب وب سایت کسب و کار کنند. فرقی ندارد که در چه صنعتی مشغول به فعالیت هستید، برای موفقیت کافی‌ست در آن صنعت تبدیل به مرجعی برای آموزش شوید.

محتوای آموزشی می‌تواند در اشکال مختلفی از جمله ویدئو، متن یا فایل صوتی باشد. تنها زمانی می‌توانید با قاطعیت اعلام کنید که کدام نوع از مطلب برای مخاطب شما تاثیر گذار است که پرسونای مخاطب را شناخته باشید.

بحث آموزش و مطلب آموزشی یکی از مباحث جذاب و پرمخاطب در فاضای دیجیتالی کسب و کار است. تولید محتوا به کمک آموزش می‌تواند در کنار ارائه اطلاعات لازم به مخاطب، وی را مجاب به استفاده از خدمات یا محصولات کسب و کار ما کند.

محتوای املاک

خرید و فروش ملک نیاز به اطلاعات دقیقی از امکانات، موقعیت جغرافیایی و وضعیت بازار دارد. تولید محتوا در این بخش هم به خریدار و هم به فروشنده کمک می‌کند تا تصمیم درستی بگیرند. اگر مشاور املاک هستید یا دفتر املاک دارید بدانید و آگاه باشید که مطلب املاک می‌تواند اعتماد از دست رفته مردم را نسبت به این کسب و کار حیاتی بازیابی کند. اما تولید محتوا در این بخش نیز یک چالش بزرگ دارد و آن هم محتوایی است که در عین انتقال اطلاعات به مشتری، سوالات زیادی را نیز در ذهن او به وجود آورد.

محتوای بازاریابی

بازاریابی و فروش بخش جدایی‌ناپذیر از هر کسب و کاری است. فعالین این حوزه از ویزیتورها گرفته تا مدیران فروش و مدرسین، نیاز به تولید مطلب بازاریابی دارند. اتفاقا مطلب نیز خود زیر مجموعه‌ای از بازاریابی از نوع دیجیتال است. اگر در بخش آموزش بازایابی و فروش فعالیت می‌کنید باید برای تقویت کسب و کارتان از مطلب استفاده کنید. مطلب متنی، تصویری و صوتی سه نوع مطلب تاثیرگذار در آموزش بازاریابی و فروش هستند. به طور مثال یک مدرس دوره‌های بازاریابی برای معرفی دوره نیاز به محتوایی جامع و چند رسانه‌ای دارد.

سفارش محتوا، در هر کجا که هستید!

محتوانت و تیم تولید مطلب آن طی سال‌های گذشته میلیون‌ها کلمه مطلب مناسب برای کسب و کارهای متنوع را تولید کرده‌اند. مخاطبین ما از داخل و خارج از کشور توانسته‌اند سفارش خود را با بالاترین کیفیت ممکن دریافت کنند. اگر شما نیز نیاز به مطلب یونیک دارید می‌توانید همین الان با کارشناس ما در ارتباط باشید.

یک تیم تولید محتوا از حداقل 4 فرد متخصص تشکیل شده است

شرکت تولید محتوا

برای تولید محتوا خوب سه راه پیش‌روی شما قرار دارد. راه اول که پرخطرترین راه است، همان تولید محتوا توسط خود شماست. راه دوم نوشتن مطلب توسط فریلنسرها(نویسندگان محتوا) و راه سوم تولید محتوا توسط یک مجموعه است. هرکدام از این راه‌ها روش مخصوص به خود را دارد اما در انتها محصول نهایی باید محتوایی باشد که تمام اصول نگارشی و سئو در آن رعایت شده است. بدون شک کم دردسرترین راه‌، سپردن مطلب به یک شرکت است. با این کار خیالتان از کیفیت مطلب تولیدی کاملا راحت خواهد بود.

طی سال‌های گذشته مجموعه‌هیا زیادی شروع به کار کرده‌اند که هرکدام تجاربی در محتوانویسی دارند. اما به دلیل تخصصی بودن کار پیشنهاد می‌کنیم قبل از همکاری با هر شرکت محتوا ، رزومه و نمونه کار آن مجموعه را مورد ارزیابی قرار دهید.

ما در مجموعه محتوانت با سابقه تولید میلیون‌ها خط مطلب طی چندین سال، آمادگی تولید محتوا به صورت متن، صوت، تصویر یا ویدئو را داریم. نویسندگان برتر محتوانت علاوه بر مطلب فارسی، توانایی تولید محتوا به زبان‌های انگلیسی، فارسی، ترکی و عربی را نیز دارند.

تولید محتوا در منزل شدنی است؟

این سوال دو قشر از مخاطبین محتوانت است:

  1. افرادی که قصد اشتغال در حوزه مطلب را دارند
  2. کسب و کارهای نوپایی که قصد نوشتن مطلب دارند

اگر فردی علاقه‌مند به مطلب هستید و می‌خواهید از این راه کسب درآمد کنید باید بدانید نوشتن مطلب در منزل شدنی است اما نه به همین سادگی. این نوع فعالیت دورکاری که اصطلاحا به آن فریلنسری هم می‌گوییم نیاز به وقت‌شناسی و مسئولیت پذیری بسیاری دارد.

دسته دوم کسب و کارهای هستند که قصد نوشتن مطلب به صورت دوکاری را دارند و از ما نویسنده دورکار می‌خواهند. پاسخ ما به این افراد این است که تولید محتوا در منزل کار هر نویسنده‌ای نیست و نیاز به تخصص و تجربه و دقت بسیاری دارد که به همین سادگی کسب نمی‌شود. به همین دلیل به سختی می‌توانید چنین فردی را بیابید. پس بهتر است از یک شرکت کمک بگیرید.

قسمت چهارم از پادکست تولید محتوا ↓

با تیم باتجربه محتوانت آشنا شوید!

محتوانت از بخش‌های مختلفی تشکیل شده که یکی از آنها تولید محتواست. این بخش قلب تپنده شرکت و محلی است که در آن تمام محتواهای متنی تولید، بازبینی و منتشر می‌شود. اگر بخواهیم نماینده‌ای از این بخش را معرفی کنیم قطعا کسی نیست جز با سابقه‌ترین فرد تیم محتوانت نویسنده رادیو و تلویزیون و سردبیر سخت کوش این روزهای ما.

علیرضا همواره در حال پژوهش و کسب تجربه است و از هیچ تلاشی برای این کار دریغ نمی‌کند. از آن کتابخوان‌های قهار و اهل قلم است. او طی 4 دهه زندگی پر فراز و نشیب درس‌های زیادی گرفته و به شدت به نویسندگی علاقه‌ دارد. او معتقد است که نویسندگی دنیای عجیبی است اما عجیب‌تر از آن نویسنده شدن خود اوست. علیرضا هر روز راس یک ساعت مشخص در محل کارش حضور دارد و عاشق نوشیدن قهوه آن هم با آب سرد است! تیم محتوانت همواره قدردان زحمات ایشان خواهد بود.

تولید محتوا
تیم محتوانت

اما اگر بخواهیم حق مطلب را ادا کرده باشیم جا دارد تا سرپرست نویسندگان محتوانت را هم به شما معرفی کنیم. بله صحبت از دومین علیرضای تیم ما، مرد جوان و سخت کوشی است که نظرات مستمری روی کار نویسندگان مخصوصا تازه واردها دارد. اگر نویسنده‌ای سوال داشته باشد، اولین کسی است که از او به گرمی استقبال می‌کند. همیشه خندان و اهل طبیعتگردی است. در رشته مترجمی زبان تحصیل کرده و تسلط کاملی روی مطلب بازنویسی شده به زبان انگلیسی دارد.

ما در محتوانت به تمام همکارانمان افتخار می‌کنیم. همکارانی که به شکل کوتاه مدت یا بلند مدت در کنارمان بودند و هستند. چندین نویسنده حضوری و دورکار از سراسر کشور که هر کدام سنگ بنایی از ساختمان در حال پیشرفت محتوانت هستند. سنگ بنایی که باعث شد در اولین حضور محتوانت در جشنواره وب و موبایل ایران، به عنوان برترین آژانس دیجیتال مارکتینگ از دید داوران باشیم.

 

سوالات متداول شما در مورد تولید محتوا

تولید محتوا چه تاثیری بر سئو دارد؟

تولید محتوا مهمترین بخش و قلب تپنده بهینه‌سازی وب سایت است که به کمک آن می‌توانید دیده‌ شوید

چگونه تولید محتوا کنیم؟

برای تولید محتوا نیاز به آموزش دارید. با مطالعه و پشتکار می‌توانید مطلب مناسبی تولید کنید.

چه محتوایی تولید کنیم؟

محتوای تولیدی می‌تواند به شکل متن، ویدئو کلیپ، موشن گرافیک، پادکست یا اینفوگرافیک باشد

یک مطلب خوب چه مشخصاتی دارد؟

محتوای خوب یونیک است و مشابهی ندارد و از نظر محتوایی برای خواننده جذاب است

هزینه تولید محتوا چقدر است؟

هزینه تولید محتوا بر اساس تعداد کلمات قیمت گذاری می‌شود.

مطالب مرتبط را بخوانید

5/5 – (13 امتیاز)

26 پاسخ

  1. سپاس از این محتوای کاملی که منتشر کردید. یه سوال داشتم. بای محتوای اینستاگرام هم باید همین موارد و رعایت کرد؟

    1. بله در کلیاتی مثل شناخت پرسونای مخاطب یا اصول نگارش تفاوتی باهم ندارند.

    1. مهمترین بخش محتوا مقدمه هست. بهتره برای اینکار شروع به تمرین کنید. چون بدون مقدمه خوب کارتون خیلی سخت میشه.

  2. محتوای خوبی بود. یه سوال دارم چطور میتونم با شما همکاری کنم؟

    1. اگر خودتون رو عاشق نویسندگی می‌بینید می‌تونید فرم استخدام رو پرکنید. در صورت قبولی برای مصاحبه با شما هماهنگ میشه.

    1. کپی رایتر فردی هست که برای جذب مخاطب و در نهایت فروش بیشتر محتوا می‌نویسه. اما هدف محتوانویس دادن اطلاعات به مخاطب هست نه فروش محصول یا خدمات.

        1. بله. ولی ساخت پادکست نیاز به سناریو داره. اگه هم سناریو ندارید ما براتون این کارو انجام می دیم.

  3. من خیلی به تولید محتوا علاقه دارم. از کجا بفهمم که استعداد این کارو دارم؟

    1. بهتره برای فردی که نویسنده ماهری هست محتوا ارسال کنید تا ایشان روی نحوه نگارش نظراتشون رو بگن.

      1. نویسنده های حرفه ای رو کجا پیدا کنیم که محتواهامون رو بهشون نشون بدیم.

        1. باید از یک فریلنسر با تجربه کمک بگیرید یا از آموزش‌های بلاگ محتوانت برای سنجش کیفیت محتواتون استفاده کنید. شرکت در دوره‌های آموزشی تولید محتوا هم به شدت توصیه میشه.

  4. من بخش لحن محتوا رو خوندن که توضیحاتی دادید ولی یه سوال دارم. من کارم تولید محتواست و می خوام برای یه شرکت فروش اسباب بازی محتوا تولید کنم ولی نمیدونم باید لحن محتوام چه شکلی باشه؟ یعنی عامیانه باشه یا رسمی؟ اگه ممکنه راهنماییم کنید.

    1. همانطور که گفته شد باید پرسونای مخاطب رو پیدا کنید. محتوای شما باید باعث ترغیب پدران و مادران بچه‌ها بشه تاخرید رو انجام بدن. پس بهتره نه عامیانه باشه نه رسمی. بهتره محتواتون با لحن نیمه عامیانه تولید بشه.

    1. محتوانت دوره آموزشی ندارد اما اگر علاقه‌مند به یادگیری و کسب درآمد از تولید محتوا هستید می‌توانید دوره کارآموزی را در محتوانت باشید.

  5. دیگه تواین وضعیت اینترنت دیگه کی محتوا تولید میکنه؟ منکه دیکه هیچ امیدی به اینده وب تو ایران ندارم

    1. با نظر شما موافقم نیستم. در هرصورت شکل نیاز به محتوا تغییر می‌کنه اما احساس نیاز به محتوا همیشه پابرجاست.

  6. محتوای خوبی بود ولی با وضعیت این روزهای اینترنت در کشور دیگر نمی شود مثل سابق به محتوا اهمیت داد. بازاریابی محتوا در کشور ما جای خودش را به بازاریابی های سنتی خواهد داد.

  7. تولید محتوا کار سختی شده ما الان یکساله داریم هر روز محتوا تولید میکنیم ولی هنوز رتبه خوبی نداریم توگوگل

    1. برای رسیدن به رتبه های 1 تا 3 کار سخت هست. شما باید یک استراتژی محتوایی داشته باشید و با برنامه محتوا تولید کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *