021-28425017

مقدمه محتوا یا Content introduction چیست؟ چطور خواننده را میخکوب کنیم؟!

مقدمه محتوا
آنچه در این صفحه می‌خوانید

مخاطبین‌ها دیگر حوصله گذشته را ندارند و شما تنها چند ثانیه یا چند جمله برای جلب نظر آن‌ها فرصت دارید. چند خط اولیه یک متن یا چند ثانیه ابتدای یک ویدیو است که می‌تواند مخاطب شما را برای خواندن ادامه متن یا مشاهده باقی ویدیو متقاعد کند. به همین خاطر می‌توان با اطمینان گفت که مقدمه محتوا یکی از مهم‌ترین بخش‌های یک متن یا سناریو است. اما منظور از مقدمه محتوا چیست؟ به بخش آغازین محتوا که بخش کوتاهی از آن را تشکیل می‌دهد گفته می‌شود که باید با استفاده از ترفندهای کپی رایتینگ نگارش شود تا جذابیت زیادی برای مخاطبین داشته باشد. قبل از این که این بخش مهم را بررسی کنیم، برخی از ویژگی‌های یک مقدمه محتوای جذاب را مرور می‌کنیم:

  • در مخاطب حس نیاز ایجاد می‌کند
  • مختصر و مفید است
  • مطلب را به‌صورت خلاصه بیان می‌کند
  • ذهن مخاطب را برای مطالعه ادمه مطلب آماده می‌کند

منظور از مقدمه محتوا (Content introduction) چیست؟

به بخش آغازین متن که عموما از چند خط و یک پاراگراف تشکیل شده است، مقدمه محتوا یا Content introduction گفته می‌شود. مقدمه باید مانند یک قلاب عمل کند. درواقع مخاطبین شما ماهی هستند و شما باید با استفاده از این قلاب، آن‌ها را ترغیب کنید تا انتهای مطلب شما را مطالعه کنند. برای درک بهتر باید بگوییم که تمام مطالب با یک هدف خاص نگارش می‌شوند. برخی اطلاع‌رسانی هستند و برخی دیگر قصد دارند تا مخاطبین را به مشتری تبدیل کنند. حال باید گفت که مقدمه در رسیدن متن مورد نظر به هدف خود نقش پررنگی دارد. برای مثال شما باید بتوانید در مطالب اطلاع‌رسانی، مقدمه‌ای بنویسید که نیاز مخاطب را مورد هدف قرار می‌دهد. برخی از مثال‌های ساده در این زمینه را بررسی می‌کنیم:

  • مقدمه یک متن بلاگی/اطلاع‌رسانی در مورد پاک کردن لکه از روی فرش: در مقدمه این مطلب شما در ابتدا مشکل مخاطب را بررسی و سپس او را ترغیب می‌کنید تا برای رفع مشکل خود، ادامه مطلب را مطالعه کند
  • مقدمه یک متن تراکنشی: برای مثال قصد فروش یک جاروبرقی پیشرفته را دارید. در مقدمه این مطلب باید در ابتدا احساس نیاز را در مخاطب تحریک کرده و سپس او را ترغیب کنید تا برای رفع نیاز خود ادامه مطلب را مطالعه کند

مقدمه محتوا

چگونه مقدمه محتوا بنویسیم؟

مقدمه تعداد کلمات مشخصی ندارد و بسته به هر متن تعداد کلمات، جملات و پاراگراف‌های آن می‌تواند متفاوت باشد. برای مثال، در مطالب جامع که تعداد کلماتی بالاتر از 5 هزار کلمه دارند، شما نمی‌توانید مقدمه‌‌ای با یک پاراگراف بنویسید. از طرف دیگر یک متن 500 کلمه‌ای به یک مقدمه 200 کلمه‌ای نیاز ندارد! هرچند به طور کلی پیشنهاد می‌شود که مقدمه در یک یا دو پاراگراف خلاصه شود. به‌طور کلی هدف مقدمه ترغیب مخاطب به مطالعه ادامه متن است و نباید به‌صورت کامل تمام بخش‌های متن را پوشش دهد. در ادامه برخی از بهترین راهکارها برای نگارش مقدمه را مرور می‌کنیم.

بیان نقل قول

یکی از بهترین ترفندها برای نگارش یک مقدمه اصولی، بیان نقل قول است. برای مثال اگر در حوزه پزشکی در حال نگارش یک متن هستید، می‌توانید از نقل قول یک پزشک مشهور در زمینه مورد نظر استفاده کنید. با استفاده از این ترفند، توجه مخاطب از همان ابتدا جلب شده و مشتاق می‌شود تا انتهای مطلب را مطالعه کند. همچنین انجام این کار باعث می‌شود که متن شما غنی‌تر جلوه کند.

طرح یک یا چند سوال

فرض کنید در حال نگارش یک متن درباره راه‌اندازی کسب‌وکار هستید. در مقدمه چنین سوالاتی را می‌پرسید: آیا تا به حال به دنبال راه‌اندازی یک کسب‌وکار بوده‌اید؟ می‌دانید که باید در چه بازاری فعالیت کنید؟ مخاطب هدف شما کیست؟ چگونه باید با رقبای بزرگ و کوچک رقابت کنید؟ چه محصولات یا خدماتی برای مشتریان جذاب‌تر هستند؟ با پرسیدن این سوالات، از همان ابتدا ذهن مخاطب خود را درگیر می‌کنید و آن‌ها قطعا تا انتهای متن شما را مطالعه خواهند کرد.

مقدمه محتوا

داستان‌سرایی یا استوری تلینگ

یکی دیگر از ترفندهای بی‌نظیر برای نگارش مقدمه محتوا، استفاده از داستان‌سرایی یا استوری تلینگ است. در این روش، تمام متن شما به یک داستان تبدیل می‌شود و انسجام و پیوستگی دارد. به همین خاطر مخاطب بعد از خواندن مقدمه، تمایل دارد تا دیگر بخش‌های متن شما را نیز مطالعه کند. برای استفاده از این ترفند، باید تمام متن خود را به مانند یک داستان نکاه کنید. در مقدمه باید شروع داستان خود را بنویسید.

تاکید روی یک مشکل خاص

همان‌طور که اشاره شد، بیشتر افراد با هدف رفع مشکلات یا نیازهای خود به صفحات اینترنتی مراجعه می‌کنند. به همین خاطر شما می‌توانید در مقدمه متن با بیان یک مشکل خاص، توجه مخاطب را جلب کنید. برای مثال اگر در زمینه تعمیرات یخچال متنی می‌نویسید، می‌توانید مقدمه خود را به این شکل شروع کنید: آیا یخچال شما به‌خوبی مواد غذایی را خنک نمی‌کند یا آیا مواد غذایی در یخچال شما بوی نامطبوع دارند؟ سپس با ارائه راه حل رفع مشکل در بدنه متن، نیاز مخاطب را رفع می‌کنید.

شروع با اعداد و آمار

یکی از بهترین ترفندها برای نگارش مقدمه محتوا، استفاده از اعداد و آمار است. برای مثال اگر قصد نگارش یک صفحه دسته‌بندی صندلی اداری را دارید، می‌توانید با ارائه آمار در مورد مدت‌زمان نشستن کارمندان روی صندلی شروع کنید. در ادامه بگویید که به دلیل بالا بودن مدت‌زمان نشستن کارمندان روی صندلی، انتخاب یک صندلی اداری خوب از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. در این صورت مخاطب متقاعد می‌شود که یک صندلی خوب برای دفتر کار خود خریداری کند.

استفاده از جملات قصار یا ضرب‌المثل‌ها

جملات قصار، ضرب‌‌المثل‌ها و جملات طنز برای مقدمه متن بسیار مناسب هستند. چرا که بیشتر متون لحنی رسمی دارند و زمانی که شما از این جملات در ابتدای متن خود استفاده می‌کنید، مخاطب با یک متن متفاوت مواجه می‌شود و قطعا تمایل بیشتری دارد تا ادامه متن شما را بخواند.

مقدمه محتوا

با محتوانت دیگر نگران جذابیت مقدمه متون خود نباشید

اگر برای نگارش مقدمه با چالش روبه‌رو هستید و نمی‌توانید ترفندهای عنوان‌شده در این مطلب را به‌درستی پیاده‌سازی کنید، اصلا نگران نباشید. چرا که با ثبت سفارش محتوا در مجموعه ما می‌توانید متونی جذاب و هدفمند در وب‌سایت خود منتشر کنید. تیم نویسندگان حرفه‌ای ما تجربه بالایی در نگارش محتوای متنی به خصوص مقدمه دارند و به‌خوبی می‌توانند متنی مطابق با خواسته شما بنویسند. برای مطالعه مطالب مشابه به صفحه آکادمی محتوا مراجعه کنید.

سوالات متداول

چرا مقدمه محتوا اهمیت بسیار زیادی دارد؟

شما تنها یک پاراگراف یا حدود 30 ثانیه فرصت دارید تا مخاطبینتان را برای مطالعه صفحات وب‌سایتتان ترغیب کنید. دقیقا همان بازه زمانی که آن‌ها در حال مطالعه مقدمه محتوای شما هستند. به همین خاطر می‌توان گفت که این بخش از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.

آیا مقدمه محتوا باید به بدنه و پایان‌بندی آن مرتبط باشد؟

بله. مقدمه نباید تمام بخش‌های مطلب را پوشش دهد و تنها باید قلابی باشد که مخاطب را به مطالعه ادامه متن ترغیب می‌کند. اما بی‌ارتباط بودن مقدمه با بدنه متن می‌تواند باعث از دست رفتن اعتماد مخاطب شود.

مطالب مرتبط را بخوانید

5/5 – (6 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *