021-28425017

محتوای وبلاگی | 5 مرحله از نوشتن محتوای جذاب برای بلاگ

محتوای وبلاگی
آنچه در این صفحه می‌خوانید

نوشتن پست وبلاگی به رشد کسب و کار شما کمک زیادی می‌کند. اگر شما هم مثل بسیاری از افراد دیگر این موضوع را درک کردید اما نمی‌دانید برای نوشتن یک محتوای وبلاگی باید ازکجا شروع کنید؛ ما در این مطلب از محتوانت به شما خواهیم گفت که چگونه می‌توانید یک محتواتی عالی را در پنج مرحله ساده بنویسید؛ محتوایی که مخاطب با خواندن آن میخکوب شود! اما قبل از هر چیز بیایید اطلاعات و آماری در مورد محتوای بلاگ را باهم مرور کنیم.

دلایل اهمیت نوشتن محتوای وبلاگی

بیایید برای درک بهتر این دلایل از اعداد و ارقام استفاده کنیم.

تحقیقات جدید روی کسب و کارهای کوچک تا متوسط نشان دهنده اهمیت ساخت صفحه بلاگ و تولید محتوا برای آن است.

  • محتوای وبلاگ باعث رشد 67 درصدی مشتریان جدید در کسب و کارهای B2B می‌شود
  • با تولید محتوای بلاگی، تعداد لینک‌های ایندکس شده در گوگل تا 5 برابر بیشتر می‌شود
  • محتوای وبلاگی خوب، فروش محصولات یا خدمات شما را تا 60 درصد افزایش می‌دهد
  • تولید محتوا برای وبلاگ باعث افزایش 60 درصدی حس اعتماد مخاطب به کسب و کار شما می‌شود
  • کسب و کارهای کوچک با محتوای وبلاگی می‌توانند مشترانشان را تا 126 درصد افزایش دهند

تمام آمار ارائه شده دلیلی هستند برای اهمیت تولید محتوا برای بخش بلاگ سایت.

اما برای تولید محتوای بلاگی جذاب باید نکاتی را مو به مو رعایت کنید که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌کنیم.

محتوای بلاگ

مراحل تولید محتوای وبلاگی

برای تولید محتوا و جذب مخاطب باید قواعد بازی را بدانید و آن‎ها را رعایت کنید. وقتی که صحبت از محتوای وبلاگی می‌شود باید حساسیت بیشتری هم داشته باشید. اگر می‌خواهید محتوایی که تولید می‌کنید باکیفیت و تاثیرگذار باشد باید با اصول نگارش محتوای بلاگی آشنا شوید. در ادامه به معرفی نکات مهم در نوشتن محتوای بلاگی می‌پردازیم.

مرحله اول: برنامه‌ریزی برای نوشتن

این مرحله شامل تمام مراحلی است که باید قبل از نوشتن محتوا انجام دهید. اگر صرفا یک نویسنده محتوا نیستید باید این مرحله را با دقت بیشتری انجام دهید. برای درک بهتر این بخش با مثال شروع می‌کنیم: تصور کنید قصد تولید محتوا دارید. اگر زمان لازم برای نوشتن هر محتوای بلاگی 1000 کلمه‌ای را 2ساعت در نظر بگیریم، برای بخش برنامه‌ریزی نیز باید حداقل همین زمان را صرف کنید. انجام تحقیق کلمه کلیدی و انتخاب موضوع مناسبی که شما از نوشتن آن و مخاطب از خواندن آن لذت ببرد مهمترین بخش از مرحله اول است. اگر در مورد محتوا کمی فکر کنید حتما ایده‌های خلاقانه‌ای برای استفاده در آن به ذهن‌تان می‌رسد.

مرحله دوم: آغاز نوشتن محتوا

وقتی به این مرحله می‌رسید که تمام برنامه‌ریزی‌های مرحله قبل را انجام دادید. برای شروع باید عنوان مناسبی برای محتوا انتخاب کنید. دقت کنید که یک محتوای وبلاگی باید عنوانی جذاب داشته باشد. برای موفقیت محتوا باید ساختار منسجمی نیز داشته باشید. یعنی محتوای شما از مقدمه، بدنه و پایان‌بندی درستی شکل گرفته باشد. نوشتن مقدمه خوب تضمینی است برای خوانده شدن محتوای شما. برای حفظ این ساختار پیشنهاد می‌کنیم محتوا را در کمترین زمان ممکن بنویسید تا ذهن شما انسجام کافی را بین تمام بخش‌های محتوا رعایت کند.

مرحله سوم: بازنویسی محتوای نوشته شده

حتی در بهترین حالت ممکن نیز باید محتوایی که نوشتید را بازخوانی کنید. با این کار ایرادات نگارشی یا ساختاری در محتوا پیدا می‌کنید و به خودتان می‌گویید بهتر است این بخش را طور دیگری بنویسم. دقیقا مثل زمانی که به صدای ضبط شده خودتان گوش می‌دهید و به خودتان می‌گویید کاش این حرف را نمی‌زدم! برای بازنویسی بهتر محتوا، پیشنهاد می‌کنیم محتوایی که نوشتید را با صدای بلند برای خودتان یا فردی دیگر بخوانید! این کار باعث می‌شود تا نواقص متن را به خوبی درک کنید. خواندن متن توسط فردی دیگر هم می‌تواند راهی خوب برای بازنویسی محتوای بلاگی باشد.

محتوای وبلاگی

مرحله چهارم: بهینه سازی (سئو) محتوا

یادتان باشد محتوا را برای خودتان نمی‌نویسید. هدف از تولید محتوا جلب نظر مخاطب و موتورهای جستجو است. با رعایت نکات بالا می‌توانید مخاطب‌تان را از خواندن محتوا سوپرایز کنید. اما برای جلب توجه موتورهای جستجو باید محتوای سئو شده تولید کنید. استفاد از تگ در عناوین، تکرار طبیعی کلمه کلیدی اصلی و فرعی در متن، نوشتن عنوان سئو جذاب و حاوی کلمه کلیدی و غیره… از کارهای این بخش است. سیستم‌های مدیریت محتوا (cms) مثل وردپرس شامل افزونه‌هایی هستند که به‌راحتی می‌توانند سئو محتوا را کنترل و موارد لازم را به شما یادآوری کنند.

مرحله پنجم: انتشار محتوا

برای انتشار محتوای وبلاگ باید برنامه مشخصی داشته باشید. با خودتان فکر کنید که مخاطب‌تان کی منتظر خواندن محتوای شماست. آیا همین امروز وقت مناسبی برای پست کردن محتواست یا روز دیگری را انتخاب می‌کنید؟ آیا بعد از انتشار برنامه‌ای برای اطلاع‌رسانی به مخاطبان‌تان دارید؟ پیامک یا ایمیل می‌تواند گزینه خوبی برای این کار باشد. فراموش نکنید که موضوع زمان و نحوه انتشار می‌تواند تاثیر زیادی در موفقیت محتوا یا عدم آن داشته باشد. بهتر است برنامه ریزی این بخش را قبل از شروع تولید محتوا انجام دهید.

دسته‌بندی محتوای صفحه وبلاگ

وبلاگ شما چیزی شبیه به یک کتابخانه است! باید به همان شکل منظم و طبقه‌بندی شده باشد. تصور کنید یک قفسه کتاب دارید که با بی‌نظمی در کنارهم چیده شده‌اند. برای اینکه کتاب‌های مورد نیاز خود را سریعاً پیدا کنید، سعی می‌کنید که کتاب‌ها را تا حدودی دسته‌بندی کنید. با دسته‌بندی مطالب وبلاگ به بازدیدکنندگان این فرصت را می‌دهید تا به تمام مطالب مورد نیازشان دسترسی داشته و آن‌ها را مطالعه کنند. از طرفی خودتان نیز از روندکاری که در پیش گرفتید مطلع می‌شوید.

محتوای وبلاگی

محتوا بلاگی را چطور دسته‌بندی کنیم؟

در محتوای بلاگی دو نوع طبقه‌بندی داریم: دسته و برچسب!

بیایید با یک مثال تفاوت این دو را بررسی کنیم:

تصور کنید قرار است تمام کتاب‌هایی که تاکنون خواندید را در کتابخانه‌ای که خریداری کردید بچینید. بهترین تصمیم در این شرایط این است که بر اساس نوع، آن‌ها را در قفسه‌های مخصوص به خود بچینید. مثلا کتاب‌های رمان در یک قفسه، کتاب‌های شعر و دایره‌المعارف در قفسه‌های بعدی. این سبک از طبقه‌بندی دقیقا شبیه به دسته‌‌ها در صفحه محتواست.

برچسب‌ها با دسته‌ها متفاوت هستند. برچسب‌ها را می‌توان زیردسته نیز نامید.

برای برچسب‌گذاری روی مطالب بلاگ باید از زاویه دید مخاطب به قضیه نگاه کنید. می‌توان گفت برچسب‌ها، راهنمایی برای دسترسی راحتتر مخاطب به مطالب مرتبط به هم است. اگر از لحاظ موضوعی دو یا چند محتوا را شبیه به هم دیدید، در این شرایط می‌توانید از برچسب برای طبقه‌بندی آن‌ها استفاده کنید.

در مثال کتابخانه؛ برای چینش کتاب‌های یک دسته می‌توانید از برچسب استفاده کنید. مثلا کتاب‌های شعر را با برچسب‌های شعر کلاسیک یا شعر نو طبقه‌بندی کنید.

برای رشد کسب و کارتان محتوای وبلاگی بنویسید

در این مطلب با دلایل آماری اهمیت محتوا برای وبلاگ آشنا شدیم و مراحل تولید جذاب‌ترین محتوای بلاگی را مطالعه کردیم. به یاد داشته باشید تنها کسب وکارهایی می‌توانند از فرصت رشد در فضای دیجیتالی بهره‌مند شوند که حس اعتماد و نظر مخاطب را جلب کنند. بسیاری از مدیران کسب و کار معتقد هستند که وبلاگ نویسی فرآیندی است که اگر در چهارچوب مشخصی انجام شود، از تبلیغات پولی نیز تاثیرگذارتر خواهد بود.

مطالب مرتبط را بخوانید

5/5 – (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *