021-28425017

چگونه پادکست بسازیم | با هزینه کم چطور پادکست درست کنیم

آنچه در این صفحه می‌خوانید

پادکست یعنی چه؟

پادکست (Podcast) یا پادپخش که گاهی اوقات با عنوان “محتوای رادیوی اینترنتی” نیز شناخته می‌شود، گونه‌ای از محتوای صوتی است که از طریق اینترنت به طور منظم و بر اساس استانداردهایی مشخص تولید و منتشر می‌شود. این ساده‌ترین تعریف ممکن از پادکست است. برای تولید پادکست مناسب باید به این توجه کنید که چرا این پادکست را می‌سازید؟ سپس با توجه به حوزه و موضوع انتخابی خود مانند: آموزش، خبررسانی و دیگر موارد، یک اسم مناسب برای پادکست انتخاب و مراحل ساخت آن را آغاز کنید. در این مطلب از محتوانت با بخش‌های تشکیل‌دهنده یک پادکست استاندارد آشنا می‌شویم و به این سوال مهم که چگونه پادکست بسازیم ، پاسخ داده خواهد شد.

چگونه پادکست بسازیم و چه مراحلی را طی کنیم؟

شاید برای شما هم سوال شده باشد که چگونه پادکست درست کنیم؟ برای ساخت یک پادکست استاندارد که موجب جلب رضایت شنوندگان خود شود باید موارد مهمی را رعایت کنید. این موارد شامل ساخت سناریوی مناسب، انتخاب گوینده حرفه‌ای، انتخاب یک نرم‌افزار مناسب، یادگیری توانایی ادیت و انتخاب محل مناسب برای انتشار پادکست می‌شود. در این بخش به بررسی این موارد خواهیم پرداخت.

نوشتن سناریو

مهم‌ترین مرحله برای ساخت یک پادکست حرفه‌ای، نوشتن سناریو برای آن است. شما باید پیش از شروع تولید پادکست، برای هر قسمت (اپیزود) متناسب با افکار خود، موضوعاتی را تهیه کنید و اطلاعات جمع آوری شده را مکتوب کنید تا بتوانید در حین ضبط هر قسمت از پادکست با حضور ذهن و تمرکز حواس پیش بروید. به این مرحله که طی آن یک اسکریپت (متن) مناسب هر قسمت از پادکست نوشته می‌شود، سناریو می‌گویند.

در نوشتن سناریو باید نکات مهمی رعایت شود. اول این‌که شخصیت خود را در سناریوی خود بگنجانید و آن را با مدل و جریان‌های ذهنی خود بنویسید. سپس این‌که با استفاده از قدرت کلمات، مباحث را برای شنوندگان به تصویر بکشید. مختصر و مفید نوشتن از نکاتی است که در حین نوشتن سناریو نباید فراموش کنید. همچنین انعطاف‌پذیری را مد نظر قرار دهید، چرا که باعث می‌شود تا پادکست شما بسیار جالب‌تر شود و طرفداران بیشتری پیدا کند. اگر بتوانید با حضور یک مهمان شروع به نوشتن سناریوی پادکست خود کنید و چند قسمت از پادکست خود را با حضور مهمان برگزار کنید می‌توانید شنوندگان بیشتری بیابید.

انتخاب گوینده مناسب برای تولید پادکست

گوینده پادکست به کسی گفته می‌شود که مطلب را برای شنوندگان پادکست با صدایی شیوا بیان می‌کند. گوینده در واقع شخصی است که صدای خوب و لطیفی دارد و با آهنگی جذاب و متفاوت از دیگران مطالب را بیان می‌کند. شخص گوینده باید دارای سواد و اطلاعات کافی باشد و بیان او از نظر تلفظ حروف، لحن و لهجه بدون عیب باشد. او باید در القای مفاهیم و انتخاب ریتم مناسب برای بیان مفاهیمی که در متن پادکست وجود دارند، استعداد و توانایی کافی را داشته باشد.

چگونه پادکست درست کنیم

همچنین تسلط کافی بر ادبیات و واژه‌های موجود در متن پادکست نیز بسیار مهم است. به همین علت گوینده باید همواره در صدد کسب اطلاعات تازه و جدید باشد. یکی دیگر از مهم‌ترین خصوصیات یک گوینده خوب، حساسیت در فهم و تفهیم مطالب است؛ یعنی هم خودش مطالب را به خوبی درک کند و هم بتواند مطالب را با حس مناسب و قابل قبولی به شنونده منتقل کند. همچنین باید متناسب با نوع متن، آقا و خانم بودن گوینده را تعیین کنیم.

با استفاده از نرم‌افزارهای مناسب چطور پادکست درست کنیم ؟

پس از انتخاب یک گوینده مناسب، باید بدانیم که برای ساخت پادکست خود بهتر است که از کدام نرم‌افزارها استفاده کنیم؟ در ابتدا می‌توانید با یک نرم‌افزار ضبط صدای دیجیتال، صدای خود را ضبط کنید و سپس با استفاده از نرم‌افزار ویرایش، صدای خود را ویرایش کنید و موسیقی مورد علاقه خود را به آن اضافه کنید. نرم‌افزارهای Adobe Audition و Sony ACID Xpress برای کامپیوتر و نرم‌افزارهای SoundCloud و Speaker Studio برای گوشی‌های تلفن همراه از پراستفاده‌ترین نرم‌افزارهای پادکست در جهان هستند.

انجام میکس و تدوین‌های لازم با استفاده از نرم‌افزارهای ادیتور

برای درج موزیک اینترو و زمینه مناسب، نویزگیری کار ضبط شده اولیه و انجام میکس و ادیت‌های لازم در فایل اولیه پادکست خود نیاز به نرم‌افزارهای ادیتور حرفه‌ای دارید. در حال حاضر نرم‌افزارهای ادیت پادکست بسیاری برای کامپیوتر و موبایل وجود دارند که برخی از آن‌ها کارکرد پیچیده‌ای دارند اما در بعضی دیگر ضبط و تدوین کار ساده‌ای است.  از نرم‌افزارهای ادیتور پادکست در موبایل می‌توان به Speaker Sturdio و Podbean و از ادیتورهای موجود در کامپیوتر می‌توان به Adobe Audition و Audacity اشاره کرد.

چگونه پادکست بسازیم

انتخاب محل انتشار پادکست

در دنیای امروز پادکست‌ها را در محل‌های مختلفی منتشر می‌کنند. از معروف‌ترین آن‌ها می‌توان پیج‌های اینستاگرام و سایت‌های انتشار پادکست اشاره کرد. سایت‌های انتشار پادکست معروف ایرانی مانند شنوتو و ناملیک بیشتر خدمات خود را به صورت رایگان در اختیار شنوندگان و سازندگان پادکست‌ها قرار می‌دهد.

همچنین سایت‌های بین‌المللی معتبری نیز برای انتشار پادکست‌ها وجود دارند که معروف‌ترین آن‌ها سایت‌های CastBox، Anchor و SoundCloud هستند. توجه داشته باشید که بسیاری از پادکست‌ها در سراسر جهان در ابتدا فقط با پیج اینستاگرام فعالیت خود را شروع کرده‌اند و با جذب تعداد بیشتری از تماشاگران، کم‌کم قسمت‌های بعد خود را در سایت‌های معروف انتشار پادکست قرار داده‌اند.

چگونه پادکست بسازیم

تولید پادکست حرفه‌ای با سپردن کار خود به محتوانت

در این مطلب با مراحل اصلی ساخت یک پادکست حرفه‌ای مانند: انتخاب گوینده و ادیت آشنا شدیم. طی کردن مراحل ساخت یک پادکست کامل و همچنین یادگیری استفاده از نرم‌افزارهای ادیتور می‌تواند برای شما امری سخت و وقت‌گیر باشد. بنابراین شما می‌توانید با انتخاب موضوع و اسم برای پادکست خود، دیگر مراحل را به محتوانت بسپارید تا با هزینه مناسبی برای شما یک پادکست کامل و حرفه‌ای ساخته شود.

پیشنهاد ما به شما این است که پس از انتخاب موضوع پادکست و یا نام قسمت‌های مختلف آن، بقیه مراحل را به محتوانت بسپارید تا سناریوی پادکست شما توسط نویسندگان حرفه‌ای نوشته شود و یک گوینده نریشن حرفه‌ای متن پادکست شما را بخواند. با سپردن کار تولید پادکست به محتوانت دیگر مشکلی در زمینه استخدام افرادی برای تولید پادکست نخواهید داشت و می‌توانید در کوتاه‌ترین زمان ممکن، بهترین پادکست را با توجه به نیازهای کسب‌وکار خود بسازید و منتشر کنید.

پادکست بهتره یا ویدئو؟

اینکه چه محتوای بهتره کاملا به نوع کسب و کار شما و پرسونای مخاطبون بستگی داره ولی نکته مهمی که بباید در تولید محتوا رعایت کنید، تنوع محتواست.

هزینه ساحت پادکست چقدر است؟

برای ساخت پادکست نیاز به سناریو دارید. اگر سناریوی شما آماده است می‌توانید تنها هزینه ساخت هر دقیقه پادکست را بپردازید.در غیر این صورت می‌توانیم در کنار ساخت پادکست سناریوی کاملا تخصصی برای شما بنویسیم

گوینده آقای انتخاب کنیم یا خانم؟

پاسخ این سوال هم بر می‌گردد به موضوع پادکست شما. پیشنهاد می‌شود بیشتر روی گیرایی صدا تمرکز کنید تا جنس صدا

مطالب مرتبط را بخوانید

4.9/5 – (36 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *