021-28425017

مهارت های لازم برای صداپیشگی کدام هستند؟

آنچه در این صفحه می‌خوانید

مهارت های یک صداپیشه؛ از فاکتورهای مهم تولید محتوای صوتی باکیفیت

این روزها همه ما شاهد پیشرفت تکنولوژی و گسترش صنعت تولید محتوا در کسب‌وکارهای مختلف هستیم. بسیاری از مدیران کسب‌وکار ترجیح می‌دهند که از روش‌هایی نوین به‌منظور تولید محتوا برای معرفی شرکت خود استفاده کنند. یکی از این روش‌ها تولید محتوای صوتی با تکیه بر توانایی‌های گویندگان برتر است. برای این کار لازم است فردی با مهارت های نریشن بسیار خوب استخدام شود. اما چنین مهارت‌هایی شامل چه مواردی می‌شوند؟ در تولید محتوای صوتی از چه تکنیک‌هایی باید استفاده شود؟ با ما همراه باشید تا در این مطلب به این سوالات پاسخ دهیم و با مهارت های گوینده و تکنیک‌های صداپیشگی آشنا شویم.

مفهوم صداپیشگی و کاربردهای این حرفه

مهارت های گوینده

واژه صداپیشگی از حدود 70 سال پیش با پیدایش و گسترش رادیو، معنا پیدا کرد. این واژه در لغت‌نامه به معنی سرایندگی، روایتگری، سخن‌گویی، خوانندگی و قصه‌گویی است. اما امروزه این شغل به صورت “فرایند تبدیل اندیشه نوشته شده یا شفاهی به گفتار و کلام واضح و انتقال هنرمندانه آن به مخاطب” معنی می‌شود. در حال حاضر یک حرفه جذاب به شمار می‌آید که در دنیای ارتباطات و رسانه‌ها اهمیت بسیار زیادی دارد.

افرادی که دارای مهارت های یک گوینده حرفه‌ای هستند، در رادیو و تلویزیون به‌راحتی می‌توانند توجه تعداد بسیار زیادی از مخاطبان را جلب کنند. این افراد می‌توانند در گزارشگری، دوبلاژ و بازیگری بسیار موفق باشند. در حال حاضر بسیاری از کسب‌وکارها و مشاغل برای معرفی و تبلیغ شرکت خود از افراد دارای مهارت های نریشن استفاده می‌کنند. این افراد با تولید محتوای صوتی بسیار جذاب و حرفه‌ای برای مشاغل و کسب‌وکارهای مختلف به توسعه آن‌ها کمک زیادی خواهند کرد.

منظور از فن بیان چیست و چه نکاتی دارد؟

فن بیان در واقع به معنی استفاده از واژه‌های ارتباطی به شکل صحیح برای انتقال یک محتوای صوتی به مخاطبان است. این واژه‌ها به‌منظور ایجاد یک محتوای صوتی در کنار یکدیگر قرار می‌گیرند که این فرایند به فن بیان فرد دارای مهارت های گوینده بستگی دارد. به عبارتی دیگر فن بیان باعث می‌شود تا یک فرد صحیح و گیرا صحبت کند و در هر زمان و مکانی تکنیک‌های صحیحی را به کار ببرد. به این ترتیب فرایند انتقال پیام به مخاطب به بهترین شکل انجام می‌شود. از جمله تکنیک‌های فن بیان می‌توان به تلفظ و ادای صحیح واژه‌ها و استفاده درست از دستور زبان اشاره کرد.

فن بیان در سخنرانی، مشاوره، وکالت، سمینارها و مصاحبه‌ها کاربرد بسیار زیادی دارد. یکی از کاربردهای بسیار مهم فن بیان در صداپیشگی و تولید محتوای صوتی است. به عبارتی دیگر می‌توان گفت که فن بیان از مهم‌ترین مهارت های گوینده به شمار می‌رود. یکی از نکات بسیار مهم در تقویت فن بیان داشتن تن صدای بالا و رسا است. هر چه تن صدا بالاتر و رساتر باشد، اعتمادبه‌نفس بیشتری در فرد روایت‌کننده احساس می‌شود. از همین رو مخاطبان بیشتر به پیام مورد نظر او توجه می‌کنند.

مزایای فن بیان در تولید محتوای صوتی و کاربردهای آن

مهارت های گوینده برای تولید محتوای صوتی اهمیت بسیار زیادی دارد؛ چرا که این مهارت‌ها باعث می‌شوند محتوای تولید شده کیفیت لازم را داشته باشد. این مهارت‌ها به افزایش کیفیت صداپیشگی کمک بسیار زیادی می‌کنند. به طور کلی مهارت های گوینده باید تمام جوانب تولید محتوای صوتی را در بر بگیرد تا کیفیت محتوا بالا باشد.
از مهم‌ترین مهارت‌های افراد علاقه‌مند به صداپیشگی، مهارت‌های گفتاری و نوشتاری هستند. این افراد باید تن صدای دلپذیر داشته باشند و بتوانند به صورت کاملا کنترل شده با زمان‌بندی مناسب و تلفظ صحیح متون را بخوانند. از سوی دیگر باید بتوانند متن محتوای صوتی را خودشان بنویسند و برای اجرا آماده کنند. افراد دارای مهارت های نریشن باید توانایی کار با کامپیوتر و برنامه‌های ساخت و تولید محتوای صوتی را داشته باشند. برخی دیگر از ویژگی‌های این افراد شامل مهارت تحقیق و جستجو، تسلط به زبان و ادبیات، مهارت‌های بین‌فردی و اعتمادبه‌نفس بالا می‌شوند.

مهارت های گوینده

 

مهارت های نریشن که به تقویت صداپیشگی کمک می‌کنند، عبارتند از:

  • ضبط فایل‌های صوتی و گوش دادن دوباره به آن‌ها
  • مطالعه کتاب‌های مرتبط با فن بیان
  • تکرار کردن جملات پیچیده با تن صدای مناسب
  • تاکید، مکث و توقف در جای مناسب
  • بروز صحیح لحن و احساسات
  • دقت به جزئیات
  • الگوبرداری مناسب
  • خواندن و صحبت کردن به صورت هم‌زمان

مهارت های نریشن چه تاثیری بر قدرت صداپیشگی دارد؟

یکی از مهارت های گوینده تاکید، مکث و توقف در جای مناسب است. در واقع یک روایت‌گر حرفه‌‍ای این توانایی را دارد در زمانی که می‌خواهد مخاطبش درک بهتری از مطالب مهم داشته باشد، با تن صدای خود روی آن بخش‌ها تاکید کند. همچنین این روایت‌گر می‌تواند با سرعت مناسبی مطالب را بازگو کند تا مخاطب خسته نشود و در برخی مواقع مکث می‌کند تا مخاطب فرصت واکنش به مطلب را داشته باشد.

یکی دیگر از مهارت های نریشن که اهمیت بسیار زیادی دارد، مهارت خواندن و صحبت کردن به صورت هم‌زمان است. در واقع یک روایت‌گر حرفه‌ای این توانایی را دارد که در حین خواندن از روی مطلب، درباره آن نیز صحبت کند. برای این کار روایت‌گر چندین بار متن را مطالعه می‌کند تا کاملا به آن مسلط شود. از سوی دیگر یک روایت‌گر حرفه‌ای توانایی کنترل لحن و احساسات خود در حین صداپیشگی را دارد.

یکنواختی صدا باعث خستگی مخاطب می‌شود. از همین رو روایت‌گر باید بتواند با توجه به نوع محتوایی که آن را بازگو می‌کند، لحن خود را تغییر دهد. یکی از مهم‌ترین مهارت های گوینده، کنترل سرعت حرف زدن است؛ روایت‌گر حرفه‌ای باید بتواند شمرده صحبت کند تا بتواند مخاطب را تا پایان محتوای صوتی همراه خود نگه دارد. در این زمینه آشنایی با اصول فن بیان کمک زیادی به روایت‌گر می‌کند.

مهارت های گوینده

تولید محتوای صوتی توسط گویندگان مسلط بر مهارت های نریشن

به دلیل پیشرفت تکنولوژی و گرایش بیشتر شرکت‌ها و کسب‌وکارها به استفاده از محتوای صوتی و تبلیغات ویدیویی، مهارت های گوینده اهمیت بسیار بالایی پیدا کرده است. چرا که مهارت های نریشن باعث افزایش کیفیت محتوای صوتی می‌شوند. محتوانت از برترین مراکز تولید انواع محتوای متنی، صوتی و ویدئویی است. شما می‌توانید در این صفحه از وب‌سایت ما سفارش گویندگی برای کسب‌وکار خود را ثبت کنید. همچنین در صورتی داشتن علاقه و سابقه کار می‌توانید به تیم ما در تولید محتوای صوتی و ویدیویی بپیوندید.

مطالب مرتبط را بخوانید

5/5 – (2 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *