021-28425017

تجهیزات صداپیشگی | معرفی انواع لوازم مورد نیاز برای حرفه‌ای‌ها

تجهیزات گویندگی
آنچه در این صفحه می‌خوانید

لزوم داشتن تجهیزات صداپیشگی برای ضبط محتوای صوتی باکیفیت

به لطف پیشرفت تکنولوژی و فراگیر شدن شبکه‌‌های اجتماعی، همه افراد می‌‌توانند محتوای صوتی و تصویری را برای اهداف مختلفی مانند بازاریابی یا برندینگ شخصی تولید کنند. در میان تمامی محتواهای موجود در بستر اینترنت، فایل‌‌های صوتی محبوبیت بالایی دارند. آنچه در مورد افزایش استقبال از این محتواها حرف اول را می‌‌زند، کیفیت آن‌‌ها است. برای مثال، پادکست‌‌ها باید کیفیت صدای بالایی داشته باشند و بدون هر گونه نویز ضبط و تنظیم شوند. برای ضبط یک محتوای صوتی باکیفیت، به تجهیزاتی مانند میکروفون نیاز است که بتوان با نهایت کیفیت فایل صوتی مورد نیاز خود را تهیه کرد. در این مطلب از محتوانت به معرفی انواع تجهیزات صداپیشگی می‌‌‌پردازیم.

تجهیزات گویندگی

معرفی انواع تجهیزات صداپیشگی

برای تولید محتوای صوتی باکیفیت، دیگر رکوردرهای گوشی‌‌ها و یا ضبط صوت‌‌های ساده کاربردی ندارند. چرا که این رکوردرها، صدا را با نویز زیاد و با کیفیت پایینی ضبط می‌‌کنند؛ به‌طوری‌‌که بسیار از کلمات و جملات برای شنونده نامفهوم خواهند بود. از این رو، استفاده از تجهیزات باکیفیت در تولید محتواهای صوتی اهمیت زیادی دارد. در ادامه مهم‌‌ترین تجهیزات معرفی شده‌‌اند.

میکروفون؛ مهم‌‌ترین وسیله در میان تمام تجهیزات 

در میان تمامی تجهیزات صداپیشگی، میکروفون‌‌ها حرف اول را می‌‌زنند. عموما میکروفون‌ها به دو دسته کاندنسر و داینامیک تقسیم‌‌بندی می‌‌شوند که بیشتر میکروفون‌های استودیویی از نوع کاندنسر هستند. این نوع میکروفون‌‌ها نسبت به صداها به میزان بالاتری حساس هستند و آن‌‌‌ها را با جزئیات بهتر و کامل‌‌‌تری ثبت و ضبط می‌کنند.

همچنین میکروفون‌ها به سه نوع استودیویی، یقه‌ای و دستی نیز دسته‌‌بندی می‌‌شوند. برای مثال میکروفون‌های دستی را می‌‌‌توان به راحتی جابجا کرد و در همه جا قابل استفاده هستند. از سوی دیگر، با استفاده از میکروفون‌های یقه‌ای، افراد می‌‌‌توانند به‌‌صورت کاملا آزادانه در هنگام صحبت کردن حرکت ‌‌‌کنند. همچنین سازگاری کامل میکروفون مخصوص ضبط صدای سازهای مختلف با محدوده فرکانسی اهمیت بسیاری دارد.

تجهیزات گویندگی

تجهیزات جانبی میکروفون مانند استند و پاپ فیلتر

یکی دیگر از تجهیزات صداپیشگی که عموما برای میکروفون‌های استودیویی مخصوص ضبط محتواهایی مانند پادکست‌‌ها، نریشن‌‌‌ها، استریم آنلاین، خوانندگی ووکال و مواردی از این دست،‌ اهمیت بالایی دارند، پاپ فیلترها هستند که معمولا میکروفون‌ها به همراه آن‌‌ها به فروش می‌‌رسند. از سوی دیگر تعدادی از این فیلترها وجود دارند که در آن‌‌‌ها از پاپ شیلد به همراه یک لرزه‌گیر به جای فوم پاپ فیلتر استفاده شده است. این‌ تجهیزات صدای پاپ ناشی از تلفظ حروف پر فشاری مانند ب و پ در ابتدای کلمات را به در حداکثری کاهش می‌دهند. چرا که این صدای پاپ در صورت داشتن شدت بالا می‌‌تواند باعث آسیب رسیدن به میکروفون شود.

همچنین برای سهولت استفاده از میکروفون در هنگام تولید محتوای صوتی و گذاشتن آن بر روی سطوح مختلف مانند میز، به استند میکروفون نیاز خواهید داشت. در این مواقع بهتر است به دنبال میکروفونی باشید که دارای یک لرزه‌گیر و یا شاک‌مانت نیز باشد. در صورت عدم وجود این وسیله، باید اقدام به تهیه آن به‌صورت جداگانه کنید. برای خرید بهترین میکروفون می‌توانید از راهنمایی ما استفاده کنید.

رابط صوتی یا کارت صدا؛ یکی از مهم‌‌ترین تجهیزات

وجود یک رابط مناسب برای اتصال تمامی تجهیزات صداپیشگی به آن و ضبط صدا با بالاترین کیفیت ممکن و بدون تاخیر اهمیت بسیاری دارد. تاخیر در فرایند ضبط و مانیتورینگ فایل‌‌های صوتی باعث ایجاد مشکلاتی در هنگام میکس و مسترینگ صدا خواهد شد. از سوی دیگر داشتن یک رابط صوتی مناسب برای دستیابی به حداکثر کیفیت میکروفون‌های XLR‌، نکته بسیار مهمی است. در صورتی که کارت صدا دارای یک پری‌آمپ برای اعمال تغییرات باشد، کاربران دیگر نیازی به ادیت‌های بعد از ضبط نخواهند داشت.

تجهیزات گویندگی

انواع هدفون‌‌ها برای ضبط صدا

هدفون‌‌های استودیویی با  هدفون‌‌های معمولی، که از آن‌‌ها در زندگی روزمره استفاده می‌شود، بسیار متفاوت هستند. چرا که این هدفون‌‌ها، فقط برای ارائه پاسخ‌‌های فرکانس مسطح تا حد امکان ساخته شده‌‌اند و به هیچ وجه، صدا را تغییر نمی‌دهند. این مساله نکته مهمی در هنگام میکس صدا است. چرا که هر گونه تغییر در صدا می‌‌تواند باعث خراب شدن میکس آن شود. سه نوع هدفون استودیویی وجود دارد که برای کارهای مختلف استفاده می‌‌شوند که عبارتند از:

  • هدفون پشت بسته برای اتاق‌‌های صوتی
  • هدفون پشت باز برای تلفیق کردن صداها
  • هدفون نیمه باز برای مانیتورینگ صداها

مانیتورهای استودیویی برای ادیت صدا

مانیتورهای استودیویی یکی از مهم‌‌‌ترین تجهیزات هستند که چه برای استودیوهای ساده و چه در استودیوهای حرفه‌‌ای مورد نیاز خواهند بود. چرا که خروجی یک فایل صوتی نمی‌‌تواند فقط یک هدفون باشد. اما مانیتورهای استودیویی در انواع استودیوها مورد نیاز خواهد بود. چرا که نظارت بر صدای تولید شده و میکس باکیفیت آن تنها با استفاده از یک مانیتور استودیویی قابل انجام خواهد بود.

کابل‌‌های رابط برای اتصال بین میکروفون و کارت صدا

کابل‌‌های رابط صدا یکی دیگر از تجهیزات صداپیشگی هستند که برای تمامی استودیوهای ضبط صدا ضروری می‌‌‌باشند. در استودیوهای حرفه‌‌ای، کابل‌‌های مختلفی برای انجام کارهای متفاوت و اتصالات گوناگون استفاده می‌‌شوند. با این وجود، برای استودیوهای ساده و دارای تنها یک میکروفون، به کابل‌‌های زیادی نیاز نیست و اتصال میکروفون به یک کارت صدا با استفاده از یک کابل کافی خواهد بود.

تجهیزات گویندگی

ساخت بهترین نریشن‌‌های تبلیغاتی با خدمات محتوانت

مجموعه محتوانت یکی از بهترین شرکت‌‌های تولید انواع محتواهای متنی، صوتی، تصویری و رپورتاژ در ایران است. تمرکز محتوانت تنها بر محتواهای متنی نیست و تولید محتواهای صوتی مانند پادکست‌‌ها، نریشن‌‌های تبلیغاتی، اسلوگان‌‌ها، کتاب صوتی و مواردی از این دست نیز جزو خدمات این مجموعه می‌‌باشد. تولید محتوای صوتی توسط صداپیشگان مجرب و خوش صدا، بخش مهمی از پکیج دیجیتال مارکتینگ و تولید محتوای آنلاین مجموعه ما است. در صورتی که به انواع پادکست‌‌ها و نریشن‌‌های تبلیغاتی نیاز دارید می‌‌توانید با کارشناسان مجموعه ما در ارتباط باشید و سفارش  گوینده نریشن را ثبت کنید.

سوالات متداول

ضروری‌‌ترین وسیله در میان تجهیزات لازم کدام است؟

در میان انواع تجهیزات صداپیشگی، میکروفون ضروری‌‌ترین وسیله است که برای ضبط باکیفیت تمامی فایل‌‌‌‌ها و محتواهای صوتی مورد نیاز می‌‌باشد.

فیلتر پاپ روی میکروفون چه کاربردی دارد؟

از فیلتر پاپ‌‌ها بر روی میکروفون برای واضحتر کردن صدای گوینده و گرفتن صداهای کوبشی برای جلوگیری از آسیب دیدن میکروفون استفاده میشود.

هنگام خرید میکسر صدا به چه نکاتی باید توجه کرد؟

در هنگام خرید میکسر صدا، افراد باید به تعداد کانالهای صدای این دستگاه و سازگار بودن آن با سایر تجهیزات مانند میکروفون و کارت صدا توجه کنند.

آیا خرید رابط صوتی برای میکروفون ضروری است؟

وظیفه اصلی رابط صوتی، فراهم کردن امکان اتصال آسان تجهیزات به رایانه است. همچنین این دستگاه می‌تواند فایل صوتی ضبط شده را به فرمت دیجیتالی تبدیل کند تا رایانه بتواند آن را به زبان خود بخواند. داشتن یک رابط مناسب برای استفاده از میکروفونهای XLR و یا ضبط صدا با چندین میکروفون، کاملا ضرورت دارد. اما در صورت استفاده از میکروفونهای ساده، نیازی به وجود رابط صوتی نیست.

مطالب مرتبط را بخوانید

5/5 – (6 امتیاز)

2 پاسخ

  1. سلام.وقت بخیر.میخواستماگر امکانش هست راهنمایی کنید برای خرید تجهیزات چه چیزهایی لازم هست و چقدر باید هزینه کنم.برای اینکه داخل منزل راه اندازی کنم

    1. اینکه ضبط صدا را در چه سطح و برای چه کاری می‌خواهید انجام دهید تعیین کننده تجهیزاتی است که باید خریداری کنید. پیشنهاد ما این است که در صورت عدم تجربه کافی، هزینه محدودی برای خرید کنار بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *